De dagen worden korter, de eerste blaadjes vallen van de bomen en langzaam verplaatsen we ons van buiten naar binnen omdat de avonden kouder worden. Heerlijk de kaarsjes aan, met een kleedje op de bank en je favoriete Netflix serie aan.

Terwijl je lekker op je bank zit kun je allerlei dingen bedenken om het gezellig te maken in huis. Logisch dat dit gebeurt, in de zomer maken we het gezellig buiten en in de winter maken we het gezellig binnen. Net zoals dat we in het voorjaar vaak de schoonmaakkriebels krijgen, komen deze kriebels ook weer in de herfst. Hoe lekker is het om fris de herfst én winter in te gaan?

Met onderstaande tips is de najaar schoonmaak in een mum van tijd gepiept!

Ventilatie systeem

Veel nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig ventilatiesystemen in de woningen. Op nummer 1 staat dan ook het schoonmaken van het ventilatiesysteem want dit is een klusje welke heel snel wordt vergeten!

Kledingkasten opruimen

Helaas, we moeten afscheid gaan nemen van de zomerkleding. De jurkjes met blote benen, de bikini’s en shorts mogen de kast weer uit. Om je kledingkast opgeruimd te houden, is het handig om een zomer én winter “collectie” te hebben. Het beste kun je deze kleding gescheiden houden door plastic boxen aan te schaffen, hier kan voldoende kleding in kwijt. Mocht dit nu echt niet passen dan kun je er voor kiezen om vacuüm zakken te kopen. Ideaal om voldoende kleding kwijt te kunnen.

Van boven naar beneden

Als je huis meerdere verdiepingen heeft, kun je het beste van boven naar beneden werken. Begin dus altijd met de zolder en eindig op de begane grond. Waarom op de zolder beginnen? Over het algemeen verzamelen we de meeste “zooi” op zolder en zetten we hier iets al snel neer onder het mom “dat ruimen we nog wel een keer op”.

Onderhoud en schoonmaken van meubels

Hier denken we vaak niet aan, maar onze meubels hebben onbewust veel te verduren. Deze hebben dus ook wat onderhoud nodig. Veel (stoffen) bankstellen hebben de mogelijkheid om de (rug) kussens af te ritsen. Haal de hoezen eraf en gooi ze in de wasmachine. Heb je je bank in gesprayd met de Textile & Leather Protector van Profijt Meubel? Vergeet de gewassen kussens dan niet opnieuw in te sprayen!

Tuin winter klaar maken

De hele zomer hebben we geleefd in tuin. Denk aan de mooie zomeravonden en de nodige etentjes in de tuin met de BBQ aan. Ook de tuin kan dus wel een schoonmaakbeurt gebruiken, althans de tuin moet winterklaar worden gemaakt. Wat dacht je van het weggeschrobben van de vetvlekken op de tegels van de BBQ?

De voorraadkast!

Menig mens heeft er ruzie mee, de rommel in de voorraadkast. Op één of andere manier moet deze kast regelmatig worden opgeruimd omdat we toch wel allemaal kleine hamstertjes zijn. Bij het boodschappen doen komen we aanbiedingen tegen. Zoals twee voor de prijs van één, 35% korting, hamsterwerken en noem het maar op. Deze producten verdwijnen in de voorraadkast en blijven daar dan ook vaak een tijdje liggen. De najaar schoonmaak is een mooi moment om de voorraadkast eens goed uit te pluizen.

Last but not least, het weer gezellig maken!

Een warm ingerichte woonkamer nodigt uit om gezellige avonden in door te brengen samen met vrienden, je gezin of familie. Kies de perfecte woonaccessoires bij Profijt Meubel. Denk aan fotolijstjes, een mooi vaasje met een (nep)bloem en een paar boeken die je niet vaak genoeg kan lezen. Kies voor een mooie set vrolijk gekleurde sierkussens of een mooi schilderij voor aan de muur.

Fris de herfst en winter in heerlijk! De beentjes omhoog en genieten maar!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • Een gezellig interieur na de feestdagen
    Je hebt de kerstboom weer opgeruimd, de sfeerverlichting ligt weer op zolder en plots voelt je interieur kil en leeg. Hoe zorg je ervoor dat je interieur het hele jaar door gezellig is, en niet alleen met kerst? Lees snel verder voor onze tips! Sfeervolle verlichting De kerstverlichting heb je net opgeruimd, maar dat betekent […]
  • Kleine woonkamer inrichten | Tips & tricks
    Een kleine ruimte inrichten kan best lastig zijn, want het is niet alleen belangrijk dat de meubels passen, maar ook...
  • Trend: Groen in je interieur
    Groen heeft een rustgevende werking en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Door de associatie met een natuurlijke...