Je hebt de kerstboom weer opgeruimd, de sfeerverlichting ligt weer op zolder en plots voelt je interieur kil en leeg. Hoe zorg je ervoor dat je interieur het hele jaar door gezellig is, en niet alleen met kerst? Lees snel verder voor onze tips!

Sfeervolle verlichting

De kerstverlichting heb je net opgeruimd, maar dat betekent niet dat je niet meer aan sfeerverlichting hoeft te denken. De juiste verlichting doet namelijk heel veel voor een ruimte en is één van de belangrijkste factoren voor een gezellig interieur. Wanneer je verlichting plaatst, is het belangrijk dat de lichtbron een warme kleur heeft. Zo ontstaat er namelijk een warme gloed over de ruimte. Je kunt ook een dimmer op je lampen zetten. Zo creëer je sfeer, maar heb je ook een felle lamp wanneer je meer licht nodig hebt. Heb jij al voldoende sfeervolle lampen in je interieur gezet?

De kerstboom vervangen

Meestal heeft de kerstboom een vaste plek in het interieur. Daardoor krijg je een ‘leeg’ gevoel wanneer je de boom weghaalt. Wat kun je op dit lege plekje zetten?

  • Een grote kamerplant brengt het gevoel van natuur terug in je huiskamer.
  • Een prachtige vloerlamp die gelijk voor sfeervolle verlichting zorgt.
  • Een relaxfauteuil waarmee je een comfortabele zithoek creëert. Extra leuk met een warme plaid en een zacht kussentje!
  • Een mooie boekenkast zorgt ook voor sfeer, vooral wanneer je kiest voor een kast met verlichting.
De verlichting in opbergkast Hinsdale zorgt voor een warme uitstraling.

Koele of warme kleuren?

Een interieur kan ook kil overkomen wanneer er veel koele kleuren zijn gebruikt. Voeg daarom warme kleuren toe, hiermee ziet de ruimte er veel knusser uit. Denk bijvoorbeeld aan een hout kleur, terracotta, goud en roestbruin. Je kunt ervoor kiezen om de muren in een warme tint te verven, maar ook met accessoires, zoals sierkussens, en andere meubels in een warme kleur kom je al heel ver.

Met deze tips maak jij van je woning een gezellige en comfortabele plek. Hoe maak jij je interieur gezellig na de feestdagen?  

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?