De afgelopen jaren hebben we al veel woonstijlen voorbij zien komen, trends komen en gaan. Maar sommige trends blijven! De landelijke woonstijl is een tijdloze interieurstijl die al jaren populair is in Nederland. Deze stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen en kleuren, rust en die typische Nederlandse gezelligheid. In deze blog gaan we meer in op de landelijke woonstijl en geven wij je inspiratie voor landelijke meubels!

Landelijk wonen: Zo doe je dat

Zoals gezegd is het landelijke interieur al jaren populair in Nederland. Maar waarom is dat? Een landelijk interieur straalt rust en warmte uit. De meubels nodigen uit om lekker te gaan zitten en zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Een huis met een landelijk interieur vouwt zich om je heen als een deken, knus en gezellig! Dit is waarschijnlijk ook de reden dat deze woonstijl zo geliefd is. Kortom: met een landelijk interieur voelt een huis al snel als thuis.

Landelijke meubels

Landelijke meubels voldoen vaak aan een of meer van de volgende kenmerken:

  • - Gemaakt van natuurlijke materialen
  • - Uitgevoerd in natuurlijke tinten
  • - Robuust
  • - Hebben een geleefde uitstraling

Daarnaast zijn ze natuurlijk comfortabel en wordt er veel gebruik gemaakt van woonaccessoires. Denk hierbij aan een lekkere plofbank uitgevoerd in grof linnen met een lading heerlijke zachte sierkussens. Klinkt goed, toch?

Materialen, kleuren en accessoires

In een landelijk interieur zien we veel hout, keramiek, steen of stoffen zoals wol, katoen en linnen. Deze materialen mogen een geleefde uitstraling hebben. Daarnaast zie je veel woonaccessoires zoals bijzettafeltjes, vazen en sierkussens terug. Qua kleuren zien we vooral zachte en vergrijsde natuurtinten. Denk hierbij aan beige, ecru, grijs en taupe. Deze kleuren zijn onderling uitstekend te combineren en stralen rust uit. Felle tinten of primaire kleuren passe doorgaans niet in een landelijk interieur.

Doe inspiratie op

Ben jij helemaal enthousiast over een landelijk interieur en wil je dit graag in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels! We hebben een uitgebreid assortiment en je kunt er proefzitten en uitproberen. Daarnaast lopen er adviseurs rond die je graag verder helpen. Ons team staat voor je klaar en denkt graag met je mee.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?