Is de bank ook één van je favoriete plekken in huis? Heerlijk relaxen na een drukke dag of gezellig samenkomen met familie en vrienden, de bank staat centraal in elke woonkamer. Een van de populairste modellen op het moment is de hoekbank. En dit is niet zonder reden. Benieuwd welke voordelen een hoekbank heeft? Lees dan snel verder!

1: Extra zitplekken

Vaak komen mensen zitplekken tekort in de woonkamer. Een hoekbank kan hiervoor een goede oplossing zijn. Door de unieke samenstelling krijg je er altijd een extra zitplek bij ten opzichte van een ander bankstel. Dit is ideaal voor grotere huishoudens die de ruimte goed kunnen gebruiken. Maar ook als je graag mensen over de vloer hebt is de hoekbank een goede keuze.

2: De hoekbank creëert rust

Je kent het vast wel: Je komt binnen in een woonkamer waarbij er zoveel mogelijk zitplekken zijn geplaatst. Vaak worden er 2 bankstellen of een extra fauteuil gebruikt met hockers om ligcomfort te creëren. Het probleem hiervan is dat het er rommelig uit kan zien. Met een hoekbank creëer je meer eenheid. Het interieur oogt een stuk rustiger doordat je maar één meubelstuk nodig hebt voor meer zitruimte.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Afbeelding-calira.jpg

Lees ook meer over onze topper Calira: Een hoekbank voor elk interieur

3: De ultieme relaxplek

Een hoekbank heeft het perfecte zit- én ligcomfort. Hierdoor is deze bank de ultieme relaxplek in je woonkamer. Door de longchair of het hoekelement kun je comfortabel liggen en is de bank zelfs geschikt als slaapplek voor een logé. Vaak heeft een hoekbank ook een diepere zitting, waardoor je lekker onderuit kunt zakken. Perfect voor ontspannen avondjes op de bank!

4: Een hoekbank is geschikt voor iedere ruimte

Of je nu een grote of juist een kleinere ruimte hebt, er is een hoekbank voor ieder interieur. Vaak zien mensen een hoekbank als een grote bank die veel ruimte inneemt. Daarmee wordt het grote voordeel over het hoofd gezien: De hoek van de kamer kan juist efficiënter worden benut. Hierdoor creëer je meer ruimte dan met een ander bankstel.

Heb jij een grote open ruimte, maar wil je toch een knusse zithoek realiseren? Ook dit kun je doen met behulp van een hoekbank. Hierbij hoeft de bank niet in de hoek van de kamer te staan, maar kun je deze ook in het midden van de kamer plaatsen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-coventry.jpg

Hoekbank Coventry creëert een gezellige zithoek in een grote ruimte.

Hoekbanken kunnen in een kleine woonkamer ook als scheidingswand gebruikt worden. Op deze manier wordt de ruimte optisch verdeeld en kun je een open eetkamer en woonkamer op een mooie manier samenbrengen.

Welke hoekbank je ook kiest, maak hem af met woonaccessoires. Een paar sierkussens en eventueel een plaid maken de bank nog knusser. Zo zit je heerlijk comfortabel op je nieuwe bank!

Wil jij ook graag een hoekbank in je woonkamer? Bekijk onze uitgebreide collectie hoekbanken online of kom langs bij een van onze winkels. Onze banken zijn namelijk in alle denkbare opstellingen, stoffen en kleuren te bestellen. Onze medewerkers staan altijd klaar om samen je nieuwe bank uit te kiezen. Kijk op onze website om te zien welke vestiging het dichtst bij jou in de buurt zit.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?