Iedere tweede zondag van mei is het Moederdag en zetten we onze moeders in het zonnetje. Een bosje bloemen, een lekkere parfum, een boek of iets leuks voor in huis. Dat laatste is altijd een goed idee en wij geven je hieronder graag wat tips en inspiratie. Lees je mee?

Een mooi sierkussen als Moederdag cadeau

Kussens heb je nooit genoeg en het is leuk om ze gedurende het jaar af en toe te switchen. Wat lichtere kussens in het voorjaar en de wat warmere stoffen en kleuren in het najaar. Denk dan vooral aan mooie bruintinten, gebreide kussens of van vilt, maar ook de velvet kussens zijn heel geschikt.

Moederdag valt in mei, dus tijd voor frisheid en lichte stoffen zoals linnen en katoen in off white of beige, maar je kan natuurlijk ook voor mooie pastelkleuren kiezen. Kijk naar het interieur van je moeder en kies een kleur welke terugkomt in bijvoorbeeld andere woonaccessoires of een schilderij aan de muur.

Sierkussens

Een waxinelichthouder of kaarsenhouder

Die kleurtip kan je ook voor de waxinelichthouders en kandelaren gebruiken, en eigenlijk voor alle woonaccessoires. Op het moment dat je de kleuren van je meubels en muren terug laat komen in je woonaccessoires zorg je ervoor dat het een geheel wordt.

Een waxinelichthouder of kandelaar is altijd een leuk cadeautje. Koop er een paar mooie kaarsen bij, hang er een kaartje aan met een persoonlijke boodschap en je heb een topcadeau!

Maak een combinatie van cadeaus

Bloemen blijven leuk om te geven en om te krijgen. Zo’n vrolijk, zomers boeket fleurt je huis meteen op! Dit kunnen ook kunstbloemen zijn, deze blijven namelijk altijd mooi. Hoe leuk is het om hier gelijk een mooie vaas bij te kopen. Zo is je cadeau helemaal af en heeft je moeder ook gelijk een blijvend cadeau en een mooie herinnering.

Kijk ook hier naar de kleuren in het interieur van je moeder en pas je boeket daarop aan. Of kies juist voor contrast en ga voor een felgekleurd boeket. Roze en oranje combineren heel mooi samen en dit zorgt voor instant happiness in huis.

Fauteuil Keyport

Samen shoppen

Wat ook een leuk idee is, is om samen te gaan shoppen, bijvoorbeeld in één van onze Profijt woonwinkels. Struin samen door onze winkel en laat je verrassen door ons assortiment van meubels en woonaccessoires. Wanneer je moeder een tof item heeft gezien, geef je die aan haar cadeau. Verrassing! Op die manier weet je zeker dat het cadeau helemaal haar smaak is en heb je er meteen een gezellig uitje van gemaakt.

Natuurlijk kun je ook een cadeaubon geven. Zo kan je moeder zelf iets moois uitzoeken. De cadeaubonnen van Profijt Meubel zijn verkrijgbaar in onze winkels.

We hopen dat je met deze blog genoeg inspiratie hebt opgedaan om er een heerlijke Moederdag van te maken. Geniet ervan samen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?