Het is weer januari, een nieuw jaar en een nieuwe start! Toch wordt januari ook gezien als de meest depressieve maand van het jaar. De korte dagen en het sombere weer dragen niet bij aan een blij gevoel. Wij gaan je in deze blog van tips voorzien om deze maand met plezier door te komen.

Maak het thuis gezellig

De kerstboom is de deur uit en dit kan een leeg gevoel geven. Benut deze gelegenheid om nog eens grondig door je interieur te gaan. Haal alles weg en zet alleen terug waar je echt blij van wordt. Er zullen genoeg accessoires of andere zaken staan die er staan vanuit een gewoonte of wellicht vind je het zonde om het weg te doen, maar toch dagen we je uit. Je hoeft niets weg te gooien natuurlijk, maar even weghalen en tijdelijk op zolder zetten, creëert rust in je hoofd.

Hierdoor ontstaat er ruimte voor al je key pieces, de items waar herinneringen aan zitten of die je gewoonweg heel mooi vindt. Vergeet hierbij vooral niet de kandelaars en waxinelichthouders in de picture te zetten. Juist in januari is het sfeerlicht van kaarsen heel prettig en ook geeft het letterlijk en figuurlijk warmte aan de ruimte. Ook warme plaids of schapenvachtjes geven een behaaglijk gevoel in deze koude maanden. Drapeer een plaid over de leuning van je bank, hang er een in een jute mand en voeg op die manier warmte toe aan je woonkamer.

Een ultiem knus gevoel ontstaat als je je gordijnen ’s avonds lekker dicht doet, kaarsjes aan en de lichten dimt. Lekker cocoonen met een kop warme thee en een heerlijk boek.

Sfeerverlichting

Verlichting is natuurlijk hard nodig in deze donkere maanden. Basisverlichting is belangrijk, maar juist sfeerverlichting is goed om je interieur gezellig te maken. Een lichtpuntje op een kast, op de sidetable achter je bank of wellicht heb je plek voor een mooie wandlamp. Heb je hier advies bij nodig, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Tulpen!

Januari is ook de maand van de tulpen. Het geeft ons altijd een instant voorjaarsgevoel vooral als er een winters zonnetje door de wolken schijnt. De prachtige kleuren maken blij en dat is precies wat we nodig hebben! Zet een mooie bos roze tulpen neer, of koop meer kleuren en meng deze met elkaar. Zet ze in een klein laagje water en snij ze kort af. Tulpen groeien snel en door ze in een klein laagje koud water te zetten voorkom je dat ze binnen een dag al een stuk zijn uitgegroeid.

Je ziet, het zit ‘m in de kleine dingen. Je hoeft geen grote veranderingen aan te brengen om het thuis knus en gezellig te maken. Op deze manier komen we januari goed door. Op naar het voorjaar en de zon!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?