Een hoekbank of juist een 3-zitsbank, wat past het beste in je woonkamer? Deze beslissing kan soms best een uitdaging zijn. Daarom hebben wij de voordelen van beide banken op een rijtje gezet. Zo kun jij de beste keuze maken. Lees snel verder!

Hoekbanken

Hoekbanken zijn populair, en dat is niet voor niks. Dit type bank heeft namelijk veel voordelen. Zo zijn hoekbanken meestal de beste keuze voor grotere woonkamers of in een ruimte met een open plan. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte waar de keuken, eet- en woonkamer samenkomen. Je kunt de hoek van een bank gebruiken om de ruimte af te scheiden en meer gezelligheid te creëren in je zithoek.

Met een hoekbank wordt de ruimte optimaal benut. In de hoek heb je namelijk niet alleen een extra zitvlak, het creëert ook een relaxgedeelte doordat je languit op de bank kunt liggen.

Een hoekbank zelf samenstellen

Het grote voordeel van een hoekbank is dat er veel opstellingen mogelijk zijn. Heb je meer ruimte in je woonkamer, kies je voor een grote hoekbank. Zo heb je veel zitplekken en kun je altijd gasten uitnodigen. Er zijn natuurlijk ook kleine hoekbanken, of een bank met chaise longue. Deze zijn perfect voor wanneer je wat minder plek hebt, maar toch comfortabel wilt zitten op je bank. Bij Profijt Meubel kun je veel hoekbanken helemaal naar wens samenstellen. Meet daarom goed op welk formaat hoekbank in je woonkamer past, zodat je de perfecte bank kan uitkiezen.

Hoekbank Clanton biedt veel ruimte en een comfortabel eiland om languit op de bank te liggen.

2- en 3-zitsbanken

Rechte banken, zoals 2- of 3-zitsbanken, zijn perfect voor kleinere woonkamers, appartementen of wanneer je de voorkeur geeft aan een open en luchtige uitstraling. Kleinere banken laten meer vloerruimte vrij, waardoor je woonkamer groter lijkt.

Ben je iemand die vaak het interieur wilt veranderen? Ook dan zijn 2- en 3-zitsbanken een goede optie. Ze geven namelijk de flexibiliteit om de opstelling gemakkelijk aan te passen. Je kunt ze verplaatsen als je de indeling van je woonkamer wilt veranderen.

Om toch meer zitplekken te creëren kun je kiezen voor een bijpassende fauteuil of hocker bij je bank. Zo kun je toch gezellig samenkomen in de woonkamer.

Bij Profijt Meubel hebben we een uitgebreide collectie rechte banken voor iedere woonstijl. Zo past 3-zitsbank Creon goed in de klassieke woonstijl, 4-zitsbank Vilares is een perfecte toevoeging in een stoer interieur, en 3-zitsbank Licenza heeft een echte moderne uitstraling.

Welke bank kies jij?

Ieder type bank heeft zijn eigen voordelen. Ga jij voor de gezelligheid van een hoekbank, of voor de open uitstraling van een 2- of 3-zitsbank? In ieder geval kun je de bank gelukkig helemaal zelf samenstellen bij Profijt Meubel met een andere stof, opstelling of zitcomfort. Zo vind je altijd de perfecte bank voor jou!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?