De zomer staat weer om de hoek en dat betekent warmere temperaturen, meer zonlicht, en ultiem ontspannen! Voor veel mensen gaat de zomer veel te snel voorbij. Maar goed nieuws: Je kunt het zomergevoel langer vasthouden in je eigen interieur met onderstaande tips en tricks.

Zomerse sferen

Een zomers interieur brengt een ontspannen sfeer in je woning. Kleur speelt hierbij een grote rol. Bijvoorbeeld op de muur, maar ook voor de meubelen en accessoires. Zachte tinten zoals wit en pasteltinten zorgen ervoor dat de ruimte groter en hoger lijkt. Het straalt rust uit, wat goed past bij het vakantiegevoel wat je wilt creëren.

Natuurlijk kun je ook een vleugje kleur toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan geel of groen. Dit zijn twee mooie zomerse kleuren die je woning een frisse uitstraling geven.

Haal de natuur naar binnen

In de zomer zijn we vaker buiten, natuurlijk heerlijk is na een lange herfst- en winterperiode. Om het buitengevoel naar binnen te halen maak je gebruik van planten en bloemen. Niet alleen voegen ze een mooie kleur toe aan het interieur, huiskamerplanten zuiveren ook de lucht in je huis.

Met natuurlijke materialen creëer je ook het buitengevoel in je huis. Linnen, riet en hout worden hiervoor vaak gebruikt. Dit zie je terug in bijvoorbeeld linnen gordijnen of houten meubels

Kleurrijke woonaccessoires

De makkelijkste manier om het zonnetje in huis te halen is met kleurrijke woonaccessoires. Hier zijn veel combinaties mogelijk, zolang de kleuren maar zomers aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens in verschillende kleuren of printjes. Maar ook een plantenbak of wanddecoratie met leuke kleurtjes is een mooie toevoeging in je interieur.

Is jouw interieur al zomerproef? Doe inspiratie op bij Profijt Meubel! Kom langs in een van onze winkels of bekijk ons uitgebreide assortiment online.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?