Een bijzettafel of een salontafel… Welke van de twee wint het in jouw interieur? De bijzettafel maakt een ware opkomst in de woonkamer. Steeds vaker wordt de salontafel vervangen door een set van kleinere bijzettafels, waarmee je een speels effect creëert. Toch kan een salontafel nog steeds een prachtige toevoeging zijn aan je zithoek. We hebben de voordelen van beide tafels op een rijtje gezet. Zo wordt de keuze heel makkelijk!

Voordelen van een salontafel

De salontafel is het centrale meubel in je woonkamer. Het is een echte eyecatcher en brengt meer sfeer in je zithoek. Een salontafel is een groter meubelstuk ten opzichte van een bijzettafel. Dit brengt meer rust in je interieur. Het is vooral fijn wanneer je al veel meubels in je interieur hebt staan en op zoek bent naar meer eenheid.

Een groot voordeel van een groter formaat salontafel is de opbergruimte. Er zijn namelijk veel modellen waarin lades verwerkt zijn. Hierdoor heb je plaats voor de afstandsbediening, onderzetters, je leesbril, of andere dingen die je graag bij de hand hebt! Zo houd je je huis opgeruimd en overzichtelijk.

Een salontafel biedt ook genoeg ruimte voor leuke woonaccessoires. Een dienblad met mooie kaarsen of een vaasje met kunstbloemen maakt je zithoek helemaal af.

Salontafels zijn er in veel verschillende stijlen. Voor een stoer interieur kun je een kijkje nemen tussen de industriële salontafels. Maar er zijn ook genoeg salontafels met een strak design voor in het moderne interieur.

Salontafel tips

Salontafel Mantera

Mantera heeft alles wat een salontafel moet hebben: Een groot oppervlak, opbergruimte in de tafel en een mooi design.

Salontafel Glenfield

Wie zegt dat een salontafel niet modern is? Salontafel Glenfield heeft een modern design die ook nog veel ruimte biedt voor je spullen. De tafel is ook verkrijgbaar in het zwart en in een kleiner formaat. Zo kies je er altijd een die goed in je woonkamer past.

Salontafel Cavino

Niet alleen ovale eettafels zijn trendy, ook voor salontafels is deze vorm erg leuk. Salontafel Cavino heeft een ovaal bovenblad en is compleet uitgevoerd in de kleur zwart voor een industriële look.

Voordelen van een bijzettafel

Het grote voordeel van een bijzettafel is de veelzijdigheid van het meubelstuk. Het tafeltje kan de salontafel vervangen, maar is ook makkelijk te verplaatsen naar een andere plek. Een bijzettafel naast je fauteuil creëert gezelligheid en is ook erg praktisch. Ook kun je een bijzettafeltje als nachtkastje gebruiken, of als extra tafeltje in de woonkamer zetten wanneer je een feestje hebt.

Erg handig dus, maar ook mooi? Zeker! Bijzettafeltjes zijn er in verschillende vormen, kleuren en materialen. Het leuke hieraan is dat je verschillende tafeltjes met elkaar kunt combineren, waardoor je een speels effect krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafelset met verschillende hoogtes of vormen. Een rond bijzettafeltje kun je combineren met een vierkant of ovale bijzettafel.

Ten opzichte van een salontafel is een bijzettafel vaak een stuk goedkoper. Zo kun je met een klein budget je interieur leuk aankleden.

Bijzettafel tips

Bijzettafelset Salento

Een bijzettafelset is een goede vervanger voor de salontafel. Deze metalen bijzettafeltjes Salento zijn makkelijk te verplaatsen en verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals zilver, goud en zwart.

Bijzettafel Mazedo

Bijzettafel Mazedo heeft een lade waar je heel handig spulletjes in kunt opbrengen. Het is een kleiner formaat dan een salontafel, maar biedt wel dezelfde mogelijkheden. Het bijzettafeltje is ook onderdeel van een meubelserie en dus makkelijk te combineren met de rest van je interieur!

Bijzettafelset Olney

Opzoek naar een bijzettafeltje met een unieke vorm? Bijzettafelset Olney heeft een mooie goude kleur en heeft door zijn vorm een moderne uitstraling.

Welke kies jij, de salontafel of bijzettafel? Veel van onze salon- en bijzettafels zijn op voorraad in de webshop en daardoor snel in huis. Bekijk onze collectie voor meer inspiratie.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?