Kleur zorgt ervoor dat de ruimte hoger, knusser, langer of breder lijkt. Maar misschien wel het belangrijkste van alles: kleur maakt je interieur persoonlijk. Kleur zorgt voor eigenheid, sfeer en een persoonlijke stijl. Sta jij te trappelen om met kleur aan de slag te gaan in jouw interieur en kun je nog wel wat handvatten gebruiken? Dan is deze blog pérfect voor jou.

Breng kleur in huis met planten en bloemen

Is kleur in huis niets voor jou, maar vind je alleen wit, grijs, beige, zwart en bruin ook een beetje saai? Dan zijn planten en bloemen je grote vriend! Planten en bloemen zijn goed voor je gezondheid en je humeur én ze brengen ook nog eens kleur in je interieur. Zo breng je toch kleur in je interieur zonder kleurrijke woonaccessoires of gekleurde muren.

Ben jij niet zo goed in het onderhouden van planten en bloemen? En hangen ze er bij jou al snel een beetje slap bij? Niet getreurd. Er zijn ook prachtige nepplanten en zijdebloemen te koop. Zo staat het er toch altijd fleurig bij zonder dat je er omkijken naar hebt.

Subtiel kleur toevoegen

Houd jij van een tijdloos, neutraal interieur maar vind je een beetje kleur wel gezellig? Dan kun je subtiel kleur toevoegen door woonaccessoires met kleur toe te voegen. Kies één of twee kleuren of kleurtinten die dicht bij elkaar liggen om het rustig te houden. Door sierkussens, kaarsen, vazen of kunst in kleur haal je met een kleine aanpassing snel meer kleur in huis.

Wat gedurfder: gekleurd meubilair of een gekleurde muur

Als het van jou wel wat gewaagder en gedurfder mag allemaal dan is gekleurd meubilair of een gekleurde muur echt wat voor jou. Hiermee maak je jouw meubelstuk of wand een échte eyecatcher in huis. Muren kunnen natuurlijk sowieso in elke kleur maar ook met meubels kun je tegenwoordig alle kanten op. Denk aan gekleurde kunststof stoelen aan de eettafel of een heerlijke velvet bank in je woonkamer in een prachtige kleur.

Color all the way

Kleuren mixen, combineren en stylen is misschien wel helemaal jouw ding. Het kan niet kleurrijk genoeg zijn wat jou betreft. Pas toch een beetje op dat je de rust in huis bewaart en dat jouw huis wel een thuis blijft waar je heerlijk tot rust kunt komen. Probeer daarom een aantal elementen in huis wél rustig te houden. Vind jij gekleurd meubilair en accessoires met een grafisch design helemaal te gek? Houd dan bijvoorbeeld de vloer en het plafond rustig in een neutrale kleur. Of schilder de muur prima in een kleur, maar wel één kleur per muur.

Spelen met kleur in je interieur

Wil jij kleur toevoegen om een speels effect in jouw interieur te creëren? Dan kun je met kleur aan de slag op een creatieve manier. In plaats van een muur in één dezelfde kleur te schilderen kun je ook vormen maken met kleur zoals een cirkel of een speels effect door een lambrisering aan te brengen. De mogelijkheden met kleuren en vormen zijn eindeloos.

We hopen dat je na het lezen van deze blog helemaal vol inspiratie zit om kleur toe te voegen in jouw interieur. Maak er iets moois van en bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • Welke meubels passen bij jouw vloer?
    Het kiezen van bijpassende meubels bij je vloer is één van de belangrijkste dingen in je interieur. Dit is niet altijd even makkelijk, want hoe laat je jouw vloer en meubels het beste uitkomen in de ruimte?
  • Zo haal je de zomer in huis | Tips & tricks
    De zomer staat weer om de hoek en dat betekent warmere tempraturen, meer, zonlicht en ultiem ontspannen! Voor veel mensen gaat de...
  • 4 voordelen van een hoekbank
    Is de bank ook één van je favoriete plekken in huis? Heerlijk relaxen na een drukke dag of gezellig samenkomen met...