Ronde en organische vormen zijn dè woontrends van 2021. In deze blog vertellen we je graag alles over de mogelijkheden voor jouw interieur.

De ronde eettafel

Deze zien we al enkele jaren en is de voorloper van de huidige “ronde vormen woontrend”. Een ronde eettafel is ideaal voor de kleinere ruimtes. Ook is het veel gezelliger, omdat alle tafelgenoten elkaar kunnen aankijken. Een ronde eettafel neemt weinig ruimte in beslag en je schuift er eenvoudig een extra stoel bij. Waar je wel goed op moet letten is de loopruimte om de tafel heen. In de meest ideale situatie is dit 80cm.

Tip: wil je weten wat de beste afmeting is voor jouw eettafel? Maak met kranten een voorbeeld op de grond, inclusief de stoelen en houdt rekening met de loopruimte. Op deze manier krijg je een goed beeld van de beschikbare ruimte.

Op een ronde eettafel kan je heel goed ronde woonaccessoires zetten in een groepje van 3 stuks. Varieer in hoogte, kleur en materiaal voor een juiste balans.

De ronde vormen bij bankstellen en fauteuils

Sinds dit jaar zien we ook bij de bankstellen en fauteuils heel veel ronde vormen. Alle strakke hoeken en lijnen maken plaats voor afgeronde hoeken. Deze trend wordt gecombineerd met de zachte, teddy/boucléstoffen. Lichte bankstellen of fauteuils met ronde vormen in een bouclé stof, dat is het helemaal in 2021.

We hebben met elkaar namelijk meer behoefte aan aaibare, zachte stoffen en vormen. Het hoekige verdwijnt langzaam naar de achtergrond. 

Heb je een bank met afgeronde hoeken, combineer deze dan met een rond vloerkleed. Er zijn in huis vaak voldoende hoeken (muren, keuken, kozijnen etc.) waardoor je niet snel een overload aan ronde vormen zal krijgen.

De ronde en organische vormen bij woonaccessoires

Ook bij de woonaccessoires zien we heel veel ronde vormen, maar ook organische vormen. Een organische vorm is bijvoorbeeld geen strakke ronde cirkel, maar een vloeiende vorm welke vaak gebaseerd is op vormen vanuit de natuur zoals planten, dieren, mensen en rotsen. Ze hebben een golvend en vloeiend uiterlijk en passen dus goed bij de aaibare, zachte woontrend van dit moment.  

Er zijn vele manieren om deze vormen terug te laten komen in je interieur. We zien veel spiegels met organische vormen, keramieken vazen met oneffenheden, kandelaren met rondingen die niet perfect zijn. Juist het imperfecte maakt het helemaal on trend.

Ook zien we de organische vormen terug in posters en schilderijen. Een lijnenspel gecombineerd met organische vlakken in rustige aardetinten passen goed bij de huidige interieurtrends.

Het is dus niet nodig je hele interieur om te gooien. Met slechts een aantal accessoires kan je je interieur een oppepper geven. Laat je hierover gerust adviseren in onze winkels!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?