Wanddecoratie wordt in het interieur vaak over het hoofd gezien, en dat is een gemiste kans. Kale muren zijn niet bepaald bevorderend voor de gezelligheid en warme sfeer in de ruimte. Daarom kun je met een mooi schilderij je interieur nóg gezelliger maken. En dat op een budgetvriendelijke manier! Lees snel verder voor onze do’s en don’ts bij het uitkiezen van wanddecoratie.

Welke woonstijl past het beste bij jou?

Een handige manier om te ontdekken welke woonstijl het beste bij jou past, is het maken van een moodboard. Hiermee kun je in één oogopslag zien welk gevoel je wilt creëren in de ruimte.

Misschien heb je in je woning een mix van woonstijlen gebruikt, of is er duidelijk één stijl die de boventoon voert. Bepaal aan de hand hiervan naar wat voor soort decoratie je op zoek wilt gaan.

Metalen wanddecoratie past bijvoorbeeld erg goed bij een industriële woonstijl. Maar ook een schilderij met zwart-witte of grijze tinten dat een stoer landschap laat zien is ideaal voor een stoere look.

Daartegenover kun je het ook heel rustig houden, wat goed past bij onder andere de Japandi woonstijl. Wanddecoratie in neutrale, maar warme kleuren met een abstract printje zie je vaak terug in dit interieur.

Metalen wanddecoratie zorgt voor een industriële uitstraling

Het kleurenpalet kiezen

Welke kleuren vind je het mooiste? Van wanddecoratie in je favoriete kleuren word je blij, wat natuurlijk meer sfeer geeft aan je interieur. Eventueel kun je kijken naar de kleuren van je accessoires en daar je wanddecoratie op aanpassen voor een mooi geheel.

Voor meer contrast in je interieur kan je ook aan de slag met compleet andere kleuren. In een licht interieur kies je dan donkere wanddecoratie, en lichte wanddecoratie in een donker interieur. Zo laat je je wanddecoratie opvallen en creëer je een dynamisch interieur.

De juiste plek

Misschien wel een van de belangrijkste tips is om goed te letten op de afmetingen van de muren en de meubels. Een schilderij dat boven de bank hangt, moet altijd smaller zijn dan de bank zelf. Hetzelfde geldt voor de televisie wanneer die geplaatst wordt op een TV achterwand. Dit doe je om te voorkomen dat de decoratie misplaatst aanvoelt.

De afmetingen van de wanddecoratie kan ook optisch gezien invloed hebben op de ruimte. Een staand beeld zorgt ervoor dat de ruimte hoger aanvoelt. Een liggend beeld creëert een gevoel van extra breedte.

Kies voor smallere wanddecoratie dan het meubel waar het boven hangt.

Wanddecoratie trends van 2022

Vind je het leuk om de laatste trends te volgen en er inspiratie uit te halen? Dit zijn de wanddecoratie trends van 2022:

  • De natuur in huis: Het buitengevoel naar binnen halen doe je gemakkelijk met foto’s van landschappen, of wanddecoratie in natuurlijke materialen zoals bamboe of rotan.
  • Ronde vormen: Organische vormen zie je steeds meer terugkomen in het interieur, zo ook als wanddecoratie. Hiermee geef je een zachte uitstraling aan de ruimte.
  • Ga voor duurzaam: Duurzaamheid is een terugkerende trend, die niet snel weg zal gaan. Houten wanddecoratie met een lange levensduur, 100% katoenen wandkleden, of gerecyclede materialen zijn goede opties.

Ben je nog op zoek naar wanddecoratie voor een leuk prijsje? Bekijk dan de collectie van Profijt Meubel online, of kom langs in één van onze winkels.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?