Een moderne look in huis creëren. Hoe doe je dat? Waar moet je aan denken en is het heel moeilijk om dit te realiseren? In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je een moderne woonstijl kan neerzetten in jouw interieur.

Tip 1 voor een moderne look: donkere kozijnen

We zien dit al jaren in de moderne interieurs, donkere kozijnen. Door je kozijnen donkergrijs te verven betrek je ze bij je interieur en laat je ze eruit springen. Kozijnen worden er mooier van en je creëert strakke lijnen in je interieur. Blijf wel weg van gitzwart want dit is te hard. Kies een mooie donkergrijze tint zoals RAL 7016.

Tip 2 voor een moderne look: stalen deuren

In het verlengde van de donkere kozijnen liggen de stalen binnendeuren. Een investering, maar ook echt een eyecatcher in je huis. Je kan kiezen uit taatsdeuren, scharnierdeuren, maar ook een schuifdeur is een optie. Allen zijn stuk voor stuk hele mooie opties.

Wil je een look-a-like en minder kostbare optie? Dan kan je gaan voor de steellook deuren. Deze zijn gemaakt van hout wat zwart geverfd is. Een stuk lichter, maar ook goedkoper dan een stalen deur.

Tip 3 voor een moderne look: een moderne vloer

Heb je de mogelijkheid om de vloer te vervangen of heb je een nieuw huis waar sowieso een nieuwe vloer gelegd moet worden, dan zijn er twee opties die kenmerkend zijn voor een moderne look in huis.

Als eerste de visgraat vloer. De afgelopen jaren is deze vloer sterk in opkomst! De klassieke visgraat vloer is in een nieuw jasje gestoken en te koop in een laminaat, maar ook in pvc. Qua patroon heb je verschillende opties zoals het klassieke patroon, maar ook de Hongaarse punt is in opkomst.

Naast de visgraatvloer is ook de gietvloer nog altijd heel welkom in een modern interieur. De gietvloer is er in heel veel varianten, van een stoere, gevlinderde betonvloer tot een egale PU-vloer. Ze hebben allen hun eigen eigenschappen en laat je goed inlichten bij het maken van je keuze. De ene gietvloer is zeker de andere niet.

Tip 4 – ronde vormen en zachte stoffen

Tegenwoordig zie je veel ronde vormen terug in moderne interieurs. De strakke lijnen vervagen en maken plaats voor ronde fauteuils, maar ook ronde bankstellen zijn in opkomst. Het mag allemaal wat zachter en dit zie je ook in de stoffen. De teddy stof is een trend die je het laatste jaar overal ziet opduiken. Vooral de ecru, off white bouclé stof past helemaal in een modern interieur.

Tip 5 – de natuur in huis

De natuur in huis halen kan je op diverse manieren doen. Het meest voor de hand liggend is de aanschaf van een aantal mooie planten in huis, maar ook kan je in je meubels de natuur laten spreken. Bijvoorbeeld een bijzettafeltje van bamboe, katoenen sierkussens, een houten eettafel, etc.

Tips voor moderne planten in huis? Een Strelitzia is echt een prachtige blikvanger en past goed in deze woonstijl, maar ook de frisse kamerlinde past er goed.

Wij hopen dat deze blog je op weg heeft geholpen om jouw interieur te voorzien van een moderne twist.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?