Even helemaal niks doen, hoe heerlijk klinkt dat?

Onthaasten en even stilstaan. Juist in de wereld waarin we leven, waarin het altijd druk is en je tig dingen te doen hebt, is lummelen op z’n tijd enorm belangrijk. 

Niks doen is ook iets doen

Tijd is goud waard en iedere minuut die geweest is, komt niet meer terug. Een mooie bewustwording! Tegenwoordig zijn we allemaal drukker dan druk en jagen we door de dag heen. Dit kan als gevolg hebben we af en toe helemaal op zijn. Daarom is het, zowel op psychologisch als creatief gebied, heel belangrijk om zo nu en dan eens even helemaal niets te doen en je tijd te verlummelen.

Vaak ontstaan de beste ideeën als je even helemaal niets aan het doen bent. Bijvoorbeeld als je onder de douche staat of een heerlijke boswandeling aan het maken bent. Met de opkomst van internet en sociale media is uit onderzoek gebleken dat de creativiteit onder jongeren is afgenomen. Dit komt onder andere omdat we altijd ‘’aan staan’’. Nog een reden om af en toe even helemaal niets te doen en juist de telefoon uit te zetten.

Tips om helemaal niets te doen

Een hele dag niets doen voelt misschien als iets teveel van het goede, maar begin eens met een uurtje. Leg je telefoon in de kast en installeer jezelf lekker op de bank met een kop thee. Comfortabele kleding en een warme, zachte plaid maken het af. Zet een rustig muziekje op en doe niks! In eerste instantie zal het onrust oproepen, maar hier moet je even doorheen. Ontspan en geniet van het niks moeten.

Vind je het ‘niks doen’ lastig? Mediteren kan je hierbij helpen. Je bent dan wel bezig, maar het is juist ter ontspanning en draagt zeker bij aan het onthaasten en stilstaan.

Een aparte ruimte om te relaxen

Het is natuurlijk helemaal fantastisch als je een eigen ruimte in huis hebt waar je je even kan terugtrekken. Dus heb je een kamer over, maak hier jouw eigen plekje van. Zet er een heerlijke loveseat neer en style de kamer verder af met een bijzettafeltje, kussens, plaids, kandelaars en waxinelichtjes etc. Een TV op een mooi TV-meubel is ook een goede toevoeging, hoe lekker is het om je eigen programma’s in alle rust te kijken.

Mocht je geen ruimte over hebben, maar heb je wel af en toe behoefte aan rust, gebruik dan gewoon je slaapkamer. Lekker op bed liggen, of creëer als je genoeg ruimte hebt een fijne leeshoek met een relaxfauteuil, leeslamp en bijzettafeltje.

Wil je ook graag zo’n heerlijke plek in huis creëren, maar weet je niet precies hoe? Maak hier een afspraak. Onze stylistes staan klaar om jou te helpen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?