Nu de lente in volle bloei staat, is het tijd om je huis op te frissen en organiseren. Niets is fijner dan een frisse start in je woning. Maar hoe pak je dit het beste aan? Ontdek hoe diverse kasten uit onze collectie je kunnen helpen om orde en ruimte te creëren in je huis. Lees snel verder!

Tip 1: Houden of weggooien? Tijd om te ontspullen

Een grote schoonmaak is makkelijker wanneer je minder spullen hebt die rondslingeren. Bepaal daarom eerst welke items je niet meer gebruikt. Zoek kleding uit en doneer wat je niet meer draagt. Kijk ook eens in de voorraadkast of er dingen staan die niet meer houdbaar zijn en misschien is het ook wel tijd om de zolder eens door te spitten. Je zult zien dat je na een opruimbeurt al meteen een lichter gevoel hebt.

Tip 2: Zorg voor genoeg opbergruimte

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je lenteschoonmaak: Het hebben van goede opbergplekken. Heb je voldoende kasten met dichte deuren, waar je spullen uit het zicht kan opbergen? Denk aan een salontafel met een lade voor bijvoorbeeld onderzetters, afstandsbediening, en een leesbril.

Een dressoir is een handig opbergmeubel dat multifunctioneel is in iedere ruimte. Je kunt het meubel in de hal plaatsen, maar ook in de woonkamer en slaapkamer. Een dressoir heeft vaak voor een groot gedeelte dichte deuren of lades, waardoor dit de perfecte kast is om je spullen in op te bergen. Bovendien is een dressoir lager en kun je leuke woonaccessoires bovenop het meubel plaatsen. Zo maak je er een mooie eyecatcher van.

Een opbergkast biedt ook veel ruimte voor je spullen. Een smalle, hoge opbergkast kan een uitkomst zijn voor kleinere ruimtes, omdat deze weinig plek inneemt. Opbergkasten zijn er in verschillende maten en stijlen. Kijk dus goed naar welke kast het beste in je huis past.

Tip 3: Organiseren

De spullen in je huis organiseren ziet er niet alleen een stuk netter uit, het maakt je dagelijks leven ook veel makkelijker. Je bent geen tijd meer kwijt aan het zoeken naar je spullen. Dat geeft rust! De lades in je kasten zijn vaak de plekken die wel wat organisatie kunnen gebruiken. Plaats in deze lades bakjes met verschillende vakken. Deze creëren extra ruimte en overzicht. Ook maken ze het makkelijker om de boel georganiseerd te houden.

Je spullen op zolder kun je bewaren in doorzichtige bakken, waardoor je in één oogopslag ziet wat er in zit. Maak het extra makkelijk door er labels op te plakken.

Na de lenteschoonmaak zin om nieuwe items voor je interieur binnen te halen? Bekijk de Profijt Meubel collectie online of in de winkels!