Houd jij ook zo van die gezellige eethoek in je huis? De meeste mensen besteden veel tijd op deze plek. Het is dus zeker niet overbodig om op zoek te gaan naar de meest comfortabele, stijlvolle en praktische eetkamerstoelen! Lees verder voor onze tips om de perfecte eetstoel te vinden.

Meten is weten

Om de perfecte eethoek te creëren moeten je eettafel en de eetkamerstoelen een match zijn met elkaar. Meet daarom van tevoren goed je eettafel op zodat je kunt bepalen welk formaat eetkamerstoelen je moet kiezen. De stoelen moeten immers wel rond de tafel passen.

Hoeveel stoelen je weg kunt zetten is niet alleen afhankelijk van de grootte van je tafel, maar ook van de vorm en het type tafelpoot. Een tafel met spinpoot biedt meer ruimte voor de stoelen, terwijl poten op de hoek van de tafel de ruimte vaak beperken.

Overweeg je eetkamerstoelen met een armleuning? Dan is het ook erg belangrijk om de hoogte van je eettafel op te meten. Zo weet je of je de stoelen nog kunt aanschuiven.

Armstoel Dixson heeft een comfortabele zitting door de dikkere kussens en een stijlvol T-stiksel op de rugleuning voor een unieke uitstraling.

Een onderstel kiezen

Je kunt bij een eetkamerstoel kiezen uit verschillende onderstellen, ieder met zijn eigen voordelen. Een stoel met wieltjes is bijvoorbeeld een uitkomst wanneer je deze ook vaak in een andere plek in je woning wilt gebruiken. Op die manier kun je de stoel makkelijk verplaatsen.

Eetkamerstoel Morada is gemakkelijk te verplaatsen door de wieltjes aan het onderstel.

Een stoel met sledepoot is ideaal voor iedereen die comfort op nummer 1 zet. Deze poot zorgt voor meer vering in de stoel en is dus extra comfortabel.

Armstoel Northam
Armstoel Northam is een comfortabele stoel met een mooie belijning die goed past in vele interieurs.

Houd jij wel van een interieur met een stoer tintje? Een metalen poot heeft een industriële uitstraling. Perfect voor een stoere en moderne touch!

Eetkamerstoelen voor verschillende woonstijlen

Misschien houd jij van de warme landelijke sfeer in huis of heb je juist een stoer, industrieel interieur. Maar een mix van meerdere woonstijlen kan natuurlijk ook. Het kiezen van de juiste stoel is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van jouw smaak. Welke stijl past het beste bij jou?

Eetkamerstoel Beerse heeft een moderne uitstraling met een stoere touch. Met strakke lijnen en een antraciet grijze stof, past deze stoel in zowel industriële als moderne eetkamers.
Armstoel Troi straalt elegantie uit! De gebogen armleuningen, zachte weefstof en nosagvering in de zitting zorgen voor het ultieme, luxe zitcomfort.
Niet veel ruimte thuis? Of houd je van een simpele look? Eetkamerstoel Norco is perfect voor een minimalistisch interieur!

Weet jij al welke stoel je wilt hebben of wil je liever nog meer inspiratie op doen? Bekijk snel het gehele assortiment van Profijt Meubel. Shop de stoelen gemakkelijk online of kom langs in één van onze winkels en laat onze medewerkers jouw helpen met het creëren van je prachtige eethoek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?