Ben jij helemaal weg van een zwart wit interieur? Dat begrijpen wij helemaal. Een zwart wit interieur is enorm stijlvol en tijdloos. Met deze kleuren sla je eigenlijk nooit de plank mis, maar misschien ben je bang dat het steriel overkomt in jouw woning.

In deze blog geven we je een aantal tips om jouw zwart wit interieur gezellig en sfeervol te maken.

1. Gebruik zachte, warme en natuurlijke materialen

Warme, zachte materialen zorgen er altijd voor dat je huis gezellig en sfeervol aanvoelt. Zo is het niet anders bij een zwart wit interieur. Een plaid over de bank, ‘aaibare’ kussens of een hoogpolig vloerkleed zorgen voor aankleding. Maar naast deze redelijk gebruikelijke accessoires kun je er ook voor kiezen om het verder door te trekken in een groter geheel. Kies bijvoorbeeld voor stoffen stoelen of banken in plaats van leer. Of een groot wandkleed in plaats van een vloerkleed. Met deze eerste tip zorg je er zeker voor dat jouw zwart en wit interieur gezellig is! Daarnaast werkt zo’n wandkleed ook goed voor de akoestiek in je woning.

Wat ook direct warmte toevoegt, zowel qua sfeer als materiaal, is een schapenvacht. Dit is de meest eenvoudige manier om de natuur en het knusse gevoel naar binnen te halen.

2. Omarm hout

Laat hout je allerbeste vriend zijn in jouw zwart wit interieur. Hout is neutraal qua kleur en doordat het een natuurlijk materiaal is met veel verschillende bruin tinten, zo heb je gelijk een goede sfeermaker. Net als bij het gebruik van zachte en warme materialen kun je het met hout net zo bont maken als dat je zelf wilt.

Wil je het subtiel houden? Dan zijn bijvoorbeeld een aantal wandplanken of een salontafel al goede elementen om mee te beginnen. Wil je meer hout toevoegen? Een houten vloer is dan jouw perfecte basis. Of kies een houten keuken. Hiermee maak je écht een statement in jouw woning. De mogelijkheden zijn eindeloos want hout kan je echt overal in laten terugkomen.

3. Zwart en wit gemengd is grijs!

In een zwart wit interieur wil je misschien niet met kleur aan het werk. Maar waarom zou je niet de kleur grijs gebruiken om jouw interieur gezellig te maken? Grijs kun je op het eerste gezicht indelen in twee soorten. Je hebt de blauwgrijze kleur of de warme bruingrijze kleur.

Als het gaat om warmte toevoegen en het steriele van zwart wit afzwakken, dan kies je voor de bruingrijze kleur. Deze kleur kan je toevoegen in de vorm van jouw bankstel, een muurkleur, of houd het bij accessoires in diverse grijstinten.

4. Een zwart wit interieur met kunst

Een zwart wit interieur is een fantastische basis om kunst goed tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk heb je allerlei soorten kunst, maar we bedoelen hier het échte artistieke, kleurrijke werk. Met zwart en wit houd je het geheel heel neutraal. Op deze manier is een kunstwerk of schilderij een échte eyecatcher in huis!

Kortom, genoeg ideeën om jouw zwart witte interieur sfeervol en knus te maken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?