Neutrals, wij zijn er dol op! Met mooie wit-, beige-, en grijstinten creëer je namelijk een oase van warmte en rust in je interieur, terwijl het ook een perfecte achtergrond biedt voor het pronken met andere elementen in je woning. Of je nu houdt van een minimalistische stijl of juist meer van een warme, gezellige uitstraling, neutrale kleuren kunnen op vele manieren worden toegepast.

Bij Profijt Meubel hebben we veel nieuwe meubels in collectie met een basic kleur. Lees snel verder hoe je deze neutrals in je interieur kunt combineren!

Speel met koele en warme ondertonen

Neutrale kleuren kunnen zowel koele als warme ondertonen hebben. Dit betekent dat er binnen elke tint verschillende nuances zijn die je kunt gebruiken om de gewenste sfeer in je interieur te creëren. Kies bijvoorbeeld voor grijstinten met een blauwe ondertoon als je gaat voor een koelere uitstraling, terwijl beige- of crème kleurige tinten met een gele ondertoon juist zorgen voor meer warmte. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek welke ondertoon het beste bij jouw persoonlijke smaak past.

Combineer verschillende materialen

Verschillende materialen met elkaar combineren creëert een speelse look die erg nodig is in een neutraal kleurenpalet. Denk bijvoorbeeld aan een mix van gladde stoffen, zoals zijde of satijn, met ruwere texturen zoals wol of jute. Hierdoor ontstaat er een contrast dat de ruimte interessant maakt. Voeg ook verschillende materialen toe in meubels, zoals hout, glas en metaal. Hout is een prachtige toevoeging in een interieur met neutrale kleuren, doordat het erg veel warmte uitstraalt.

Kies voor lichte meubels

Neutrale kleuren hebben de eigenschap om ruimtes groter te laten lijken en meer licht binnen te laten. Om hier optimaal gebruik van te maken, kun je kiezen voor lichte meubels in je interieur. Denk aan banken en stoelen in beige of crèmekleurige tinten, of zelfs witte meubelstukken. Deze lichte accenten zorgen voor een frisse uitstraling en versterken het ruimtelijk gevoel in je interieur.

Kleur op de muur

Een neutraal interieur wordt vaak geassocieerd met witte muren, maar dit betekent niet dat je geen kleur kunt toevoegen aan je interieur. Integendeel! Het gebruik van een neutraal kleurenpalet biedt juist de mogelijkheid om met accentkleuren te werken, op de muur bijvoorbeeld. Kies één muur in een gedurfde kleur die contrasteert met de rest van het interieur. Dit kan een ‘statement wall’ zijn die direct de aandacht trekt. Of een subtieler tintje dat zorgt voor wat extra diepte in de ruimte.

Breng leven in je interieur met accessoires

Maak een interieur met neutrale kleuren een stuk levendiger met accessoires, zoals sierkussens, plaids, vazen en schilderijen in verschillende kleuren en patronen. Deze kleine accenten geven de ruimte een persoonlijke touch en kunnen gemakkelijk vervangen worden als je toe bent aan een nieuwe look. Kies bijvoorbeeld voor sierkussens in een opvallende kleur, zoals okergeel of legergroen. Zo voeg je contrast toe aan een neutraal gekleurde bank of fauteuil.

Vind jij een neutraal interieur ook zo geweldig, of ga je toch liever voor opvallende kleuren? Bij Profijt Meubel heb je keuze uit een ruime collectie meubels die passen in verschillende woonstijlen. Bekijk de meubels & accessoires in onze webshop of kom langs in één van onze winkels.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?