Een kast is onmisbaar in je interieur. Niet alleen dient een kast voor een praktisch doel, het meubel maakt ook een groot verschil in de uitstraling van je interieur. Van opbergkasten tot boekenkasten en TV-meubels, hieronder lees je meer over de must-have kasten die je interieur nóg een stukje mooier maken.

Een praktische opbergkast

Laten we eerlijk zijn, wie heeft er geen behoefte aan extra opbergruimte? Een praktische opbergkast is een absolute must-have in elk huis. Of het nu gaat om het opbergen van rondslingerende spullen, het wegstoppen van schoenen of het organiseren van huishoudspullen, een opbergkast komt altijd van pas. Kies een stijlvol ontwerp dat past bij de rest van je interieur, zodat de kast niet alleen functioneel is, maar ook een aanvulling is op de algehele uitstraling van de ruimte.

Opbergkast Mazedo staat prachtig in een industrieel en warm interieur. De kast heeft een uitstraling van hout en heeft ook metaalkleurige accenten voor een stoere touch. De kast heeft ruimte genoeg om je spullen in op te bergen, en kan in de open vakken gedecoreerd worden met je favoriete woonaccessoires.
Heb je niet zo’n grote kast nodig? Dan kun je ook voor een compacte kast gaan, zoals de Mantera.

Een statement boekenkast

Een boekenkast is een mooi statement in je interieur. Het is niet alleen een plek om je boeken te bewaren, maar het dient ook als een opvallend decoratief element. Kies een boekenkast met open planken waar je niet alleen je boeken, maar ook fotolijstjes, planten en andere decoratieve items kunt tentoonstellen. Dit geeft de ruimte een persoonlijk tintje en maakt van de boekenkast een echt statementstuk.

De Newhaven boekenkasten kun je perfect met elkaar combineren, maar staan ook apart van elkaar erg mooi. Een boekenkast die gedeeltelijk dicht is zorgt ervoor dat je extra opbergruimte creëert.

Het perfecte TV-meubel

De TV is vaak het middelpunt van de woonkamer. Daarom is het hebben van het perfecte TV-meubel essentieel. Kies voor een meubel dat niet alleen je TV ondersteunt, maar ook voldoende opbergruimte biedt voor media-apparatuur, afstandsbedieningen en andere benodigdheden, zodat je altijd een opgeruimd huis hebt. Let goed op de ruimte die je beschikbaar hebt in je woonkamer. Er zijn namelijk extra brede of juist smalle TV-meubels verkrijgbaar, zodat je keuze hebt welk tv-meubel het beste in je interieur past.

TV-meubel Montclair is een prachtige toevoeging aan je zithoek. Achter de dichte deurtjes kun je extra spullen opbergen. Bovendien is het meubel door de deurtjes met ambachtelijk houtsnijwerk een echte eyecatcher!

Een laag dressoir

Een laag dressoir is niet alleen een elegante toevoeging aan je interieur, maar ook zeer functioneel. Het biedt veel opbergruimte, terwijl het meubel zelf niet veel ruimte in beslag neemt. Een laag dressoir is vooral handig in eetkamers als plek om servies en tafelkleden op te bergen, maar kan ook in andere kamers van pas komen, zoals bijvoorbeeld in de hal. Zo kun je er handschoenen en sleutels in bewaren. Zet op het dressoir een mooi dienblad met woonaccessoires om een leuke sfeer te creëren.

Dressoir Mendiga heeft een stoere, strakke look. Perfect voor een industrieel of modern interieur!

Wil jij ook zo’n handige kast in je interieur? Bij Profijt Meubel hebben we een uitgebreid aanbod kasten met verschillende formaten, stijlen en materialen. Kom je inspiratie doen in één van onze winkels of in onze webshop?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?