De ronde eettafel is niet meer weg te denken uit de moderne eetkamers, maar hoe praktisch is zo’n ronde eettafel nu eigenlijk? We vertellen het je graag.

Een ronde eettafel en de voordelen

De ronde eettafel biedt veel voordelen! Met een ronde eettafel heb je meer contact met je tafelgenoten. Doordat je in een ronde vorm zit maak je met alle tafelgenoten eenvoudig oogcontact. Dit is een groot voordeel ten opzicht van een rechthoekige eettafel. Het maakt de sfeer dan ook heel knus en gezellig.

Een ander voordeel is dat je je niet kan stoten aan de hoeken. Daarnaast past de ronde eettafel helemaal in de huidige interieurtrends. We zien de laatste tijd een enorme opkomst van ronde en organische vormen en daar past een ronde eettafel perfect bij.

Soorten ronde eettafels

Bij Profijt Meubel vind je diverse ronde eettafels. Hou je van licht hout, dan is eettafel Silvares wellicht iets voor jou. De spinpoot geeft de eettafel een robuuste uitstraling. Eettafel Calde is gemaakt van massief mangohout. Mangohout is zeer duurzaam en milieuvriendelijk omdat het hout een bijproduct is wat verwerkt wordt als de boom geen vruchten meer draagt. Iedere boom is uniek en dat maakt ook iedere tafel uniek.

Wil je een eettafel die krasbestendig, -stoot en slijtvast is, dan is de ronde eettafel Satriani een goede keuze. Doordat het blad is afgewerkt met melamine is deze gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden.

Met hoeveel personen aan een ronde eettafel?

Heb je een kleine ruimte, maar wil je wel graag een ronde eettafel, kies dan een eettafel van 120-130cm. Hier kan je met 4-5 personen aan zitten. Wil je met meer personen aan een tafel zitten en laat de ruimte dit toe, dan kan je kiezen voor 140cm waar je 5-6 personen aan kwijt kan, of zelfs een eettafel met een diameter van 150cm waar je met 6-7 personen aan kan zitten.

Tip: vind je het moeilijk in te schatten hoe groot jouw tafel kan zijn, ten opzichte van de ruimte? Maak een cirkel van kranten die je op maat knipt. Houd rekening met je stoelen en het uitschuiven van de stoelen. Gemiddeld moet je minimaal 80cm ruimte achter een stoel houden voor doorloop en uitschuiven.

Interieurtips bij een ronde eettafel

Het mooiste is om 1 lamp boven een ronde eettafel te hangen. Welke dit is, hangt natuurlijk af van je smaak en je woonstijl. Het is belangrijk om de juiste mix van materialen terug te laten komen. Heb je een houten eettafel met stoffen/velvet eetkamerstoelen, dan kan het heel mooi zijn om een glazen lamp hierboven te hangen. De glans en de hardheid van het glas brengt het geheel in balans. Rookglas maakt een lamp net wat sfeervoller en kan een mooie keuze zijn.

Op de eetkamertafel zet je meestal niet te hoge accessoires neer vanwege de lamp. Met name bij een ronde eettafel, waar de lamp in het midden boven de tafel hangt, is er vaak geen ruimte om een hoge vaas neer te zetten. Zet hier dus een mooie schaal neer met bijvoorbeeld dennenappels, je fruitschaal, of een plateau met enkele mooie woonaccessoires.

Een rond vloerkleed onder een ronde tafel kan de kamer helemaal afmaken. Het is geen must, maar helpt wel bij de akoestiek in de ruimte en het geeft veel warmte en sfeer. Kies hierbij wel voor een laagpolig vloerkleed in verband met het schuiven van de stoelen.

We hopen je snel te mogen begroeten in een van onze winkels. We helpen je graag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?