9 producten

9 producten

Onderhoud van leren meubels

Leder is een natuurproduct. Het is duurzaam, heeft stijl en is gemakkelijk in onderhoud. Op onze meubelen wordt vrijwel uitsluitend rundleder verwerkt. Hoewel voor meubelleder de mooiste huiden worden gebruikt, kan het voorkomen dat je littekens, schrammen, insectenbeten, schuurplekken en zelfs hoornstoten in uw bankstel terugvindt. Deze plekken ‘werken’ niet meer, ze zijn vergroeid en beïnvloeden de duurzaamheid van het leder niet. Ook nekrimpels, kleurnuances en plaatsen met een grovere poriënstructuur geven een bijzonder karakter aan het leder. Door de natuurlijke rek van leder zullen er na het in gebruik nemen van het meubelstuk leder plooien en kreuknaden ontstaan, deze plooien en kreuknaden worden ook wel ‘leefrimpeltjes’ genoemd. Deze zijn niet te voorkomen, maar strijk in ieder geval de bekleding regelmatig glad of probeer deze te modelleren. Er zijn verschillende ledersoorten te onderscheiden, waarvan we de soorten die bij Profijt Meubel het meeste worden verwerkt zullen noemen. Hoe je leder moet schoonmaken en onderhouden hangt af van het soort leder waarmee je te maken heeft. Ook de bewerking van het materiaal is hierop van invloed. Kraken van leder kun je verhelpen door, daar waar het leder van de zitting (kussens) het leder van de romp raakt, ongeparfumeerd talkpoeder op het leder te wrijven.

Gedektverfd leder
Gedektverfd leder komt het meeste voor. Hierbij is het oppervlak van een volledig dekkende, getinte beschermlaag voorzien. De onderzijde van de huid kan hierdoor een andere tint hebben dan de bovenzijde. De nerftekeningen en andere markeringen zijn weinig zichtbaar en worden daarom meestal kunstmatig geprint.

Splitleder
Dit is de gesplitste onderlaag van de huid. Doordat er geen nerftekeningen of andere markeringen aanwezig zijn, wordt dit leder voorzien van een geheel dekkende verflaag. Daarna wordt het leder kunstmatig geprint. Vaak wordt deze ledersoort alleen gebruikt voor de stoffering van niet belaste delen van het zitmeubel.Ook bij leder zijn er belangrijke punten te noemen die het leder extra zwaar belasten of aantasten.
• Armbanden en polshorlogebandjes kunnen leiden tot extra slijtage van het leder op de armleggers van de fauteuil of de bank.
• Een sleutelbos of portemonnee in de achterzak verhoogt de slijtage van het leder op de zitting.
• Kijk uit met spijkerstof. Deze kan afgeven en is bovendien harder dan de bovenlaag van het leder. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld.
• Zand is scherp en hierdoor beschadigt leder sneller.
• Zet leder niet in te fel zonlicht. Leder verkleurt in dat geval snel. Zonlicht tast bovendien de weekmaker in gedekverfd leder aan, wat barstjes in de laklaag geeft.
• Tegen nagels van huisdieren is leder niet bestand.
• In o.a. haarlak, nagellak en Velpon zit aceton. Een druppeltje morsen op het leder en je zit met een onherstelbare beschadiging.
  Ook voor andere chemicaliën is leder erg gevoelig.
• Houd de vochtigheidsgraad van de kamer tussen de 40% en 60%. Voor schoonmaak en onderhoud van leder.
• Maak leder nooit schoon met vlekkenwater, oplosmiddelen, terpentine of schoenencrème.
• Behandel vlekken meteen.
• Reserveer een speciale, leren zeem en een zachte doek voor uw meubelen, zodat vuil en resten van reinigingsmiddelen
   uw schoonmaakpogingen niet kunnen dwarsbomen.
• Gebruik voor het dagelijks onderhoud altijd een schone doek. Stof leder regelmatig af met een zachte, niet pluizende doek.
   Reinig en voedt het leder twee tot vier keer per jaar met het juiste onderhoudsproduct. Zo houd je het leder soepel en krijgt het
   voldoende ‘voeding’. Probeer onderhoudsmiddelen altijd uit op een onopvallende plek. Hard wrijven moet op alle ledersoorten
   worden vermeden.
• Op plaatsen waar uw hoofd of handen in aanraking komen met het leder, bestaat de kans op vetaanslag. Op die plaatsen
   dien je dan ook extra zorg aan het onderhoud te besteden.
• Vlekken op leder kunt je in het algemeen met een zachte lichtvochtige doek te lijf te gaan, nadrogen met een niet pluizige doek.
   Pull Up-leder Eigenlijk is Pull Up-leder een “effect”. Bij het vouwen van het leder “trekt men de contrastkleur naar boven”.
   In het Engels heet dit “Pull Up”. Dit effect wordt verkregen door een speciale looiwijze waarbij de huiden
   in een later productiestadium een beschermende coating krijgen. Het Pull Up-effect kan op verschillende soorten
   huidenmateriaal aangebracht worden. Veelal worden uitsluitend eerste splitten van eerste klas huidenmateriaal verwerkt.

Enkele producteigenschappen:
• Plooivorming is bij Pull Up-leder heel normaal, bij gebuik blijft het leder nooit strak zitten.
• Het Pull Up-leder heeft een luxe, verouderde uitstraling.
• Er kunnen donkere vlekken in het Pull Up-leder voorkomen.
• Het Pull Up-leder kenmerkt zicht ook door het zogenaamde “Pull Up-effect”.
  Dit wil zeggen dat het leder bij bijvoorbeeld plooien en stiknaden licht opkleurt. De kleur is er echter niet van af!

Voor schoonmaak en onderhoud van Pull up-leder:
• Je mag nooit chemische producten, terpentine, thinner of andere lederonderhouds- en/of reinigingsproducten op
  Pull Up-leder toepassen.Bij gebruik hiervan wordt het leder aan de bovenzijde beschadigd.
• Regelmatig met een zachte doek stof afnemen en af en toe naar behoefte met een lichtvochtige uitgewrongen zachte doek
  behandelen en het bankstel heeft voldoende onderhoud.
• Verder waarschuwen wij je voor koffie, wijn etc.
  Deze vloeistof onmiddellijk met een droge doek opnemen en zeker niet wrijven want dan ontstaan er vlekken.
• Eventuele krasjes door gebruik kan men wegtrekken door het leder “op te wrijven”.
  Een nog betere methode is terplekke van de kras het leder even op te warmen met bijvoorbeeld een föhn en vervolgens
  op te wrijven. De kras en/of het overmatige Pull Up-effect trekt in vrijwel alle gevallen weer weg.

Vlekkentabel ‘Leder’
Voor het gebruik van alle schoonmaakmiddelen geldt: probeer ze eerst uit op een onopvallende plaats van het materiaal dat je wilt behandelen. Voor alle met leder bekleedde meubelen zijn bij Profijt Meubel bijpassende onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Onze Profijt Meubel medewerkers kunnen je adviseren welk onderhoudsmiddel voor uw leren meubelen het meest geschikt is.

Pull Up-leder
Eigenlijk is Pull Up-leder een “effect”. Bij het vouwen van het leder “trekt men de contrastkleur naar boven”. In het Engels heet dit “Pull Up”. Dit effect wordt verkregen door een speciale looiwijze waarbij de huiden in een later productiestadium een beschermende coating krijgen. Het Pull Up-effect kan op verschillende soorten huidenmateriaal aangebracht worden. Veelal worden uitsluitend eerste splitten van eerste klas huidenmateriaal verwerkt.

Enkele producteigenschappen:
• Plooivorming is bij Pull Up-leder heel normaal, bij gebuik blijft het leder nooit strak zitten.
• Het Pull Up-leder heeft een luxe, verouderde uitstraling.
• Er kunnen donkere vlekken in het Pull Up-leder voorkomen.
• Het Pull Up-leder kenmerkt zicht ook door het zogenaamde “Pull Up-effect”. Dit wil zeggen dat het leder bij bijvoorbeeld plooien en stiknaden licht opkleurt. De kleur is er
  echter niet van af!

Voor schoonmaak en onderhoud van Pull up-leder:
U mag nooit chemische producten, terpentine, thinner of andere lederonderhouds- en/of reinigingsproducten op Pull Up-leder toepassen. Bij gebruik hiervan wordt het leder aan de bovenzijde 
beschadigd. • Regelmatig met een zachte doek stof afnemen en af en toe naar behoefte met een lichtvochtige uitgewrongen zachte doek behandelen en het bankstel heeft voldoende onderhoud.
Verder waarschuwen wij je voor koffie, wijn etc. Deze vloeistof onmiddellijk met een droge doek opnemen en zeker niet wrijven want dan ontstaan er vlekken.
Eventuele krasjes door gebruik kan men wegtrekken door het leder “op te wrijven”. Een nog betere methode is terplekke van de kras het leder even op te warmen met bijvoorbeeld een föhn en
vervolgens op te wrijven. De kras en/of het overmatige Pull Up-effect trekt in vrijwel alle gevallen weer weg.

Vlekkentabel ‘Leder’
Voor het gebruik van alle schoonmaakmiddelen geldt: probeer ze eerst uit op een onopvallende plaats van het materiaal dat je wilt behandelen. Voor alle met leder bekleedde meubelen zijn bij Profijt Meubel bijpassende onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Onze Profijt Meubel medewerkers kunnen je adviseren welk onderhoudsmiddel voor uw leren meubelen het meest geschikt is.

Toledo

Toledo leder heeft een dikte van 1,3 à 1,5 mm. Door deze dikte is Toledo leder iets sterker en heeft het tevens een hele mooie, volle, dikke uitstraling. Doordat leder een natuurproduct is, er er altijd sprake van enige plooivorming. Dit komt door de rek in het leder. Toledo leder vertoont door zijn dikte minder rek. Gepigmenteerd leder, ook wel gedekverfd leder, is zeer duurzaam en zeer gemakkelijk in onderhoud. Hierdoor is dit uitermate geschikt voor gezinnen.

Toledo leder is gelooide runderhuid. Dit leder wordt gestuced, geschuurd en vervolgens afgewerkt met dekkende pigmentverf. Deze werkwijze zorgt voor een redelijk uniform karakter en maskeren eventueel onderliggende littekens en/of insectenbeten. Uiteraard zijn bij een natuurproduct de natuurlijke kenmerken niet voor 100% te maskeren en kunnen aders, strepen, littekens en insectenbeten nog lichtelijk zichtbaar zijn.Aangezien de nerf van de huid na het verven een wat gladde uitstraling heeft, wordt het leder nageprent. Door deze prent zullen de onderlinge structuurverschillen minder zijn dan bij ledersoorten zonder een dekkende verflaag. Om een goede grip en souplesse op het leder te houden worden de huiden na alle verfbehandelingen gewalkt. Hierdoor wordt het leder soepeler en krijgt het een mooie volle uitstraling.

<p><script type="text/javascript" src="/js/jwplayer/jwplayer.js"></script>

<div id="container">tekst vervangen</div>
<script type='text/javascript'>
  jwplayer('container').setup({
    flashplayer: '/media/flowplayer/player.swf',
    file: '/media/flowplayer/Profijt_Leder.flv',
    height: '270',
    width: '480',
    image: '/media/flowplayer/profijt-all-in-house.jpg'
});
</script></p>

9 producten

 1. Leather Protection set
  voorraad
  Leather Protection set
  € 17,50
  • Uit voorraad leverbaar
 2. All in House Service 1 zits (leer)
  voorraad
  All in House Service 1 zits (leer)
  € 39,95
  • Uit voorraad leverbaar
 3. All in House Service 2 zits (leder)
  voorraad
  All in House Service 2 zits (leder)
  € 79,90
  • Uit voorraad leverbaar
 4. All in House Service 3 zits (leder) 5 jaar
  voorraad
  All in House Service 3 zits (leder) 5 jaar
  € 119,85
  • Uit voorraad leverbaar
 5. All in House Service 4 zits (leder) 5 jaar
  voorraad
  All in House Service 4 zits (leder) 5 jaar
  € 159,80
  • Uit voorraad leverbaar
 6. All in House Service 5 zits (leder)
  voorraad
  All in House Service 5 zits (leder)
  € 199,75
  • Uit voorraad leverbaar
 7. All in House Service 6 zits (leder)
  voorraad
  All in House Service 6 zits (leder)
  € 239,70
  • Uit voorraad leverbaar
Geen verdere producten.