Ondanks dat de keuken vaak het hart van het huis wordt genoemd, brengen we vaak ook vele uren door in de woonkamer. We kijken er tv, we ontvangen er visite en vaak willen we er ook kunnen werken. Een woonkamer heeft dus meerdere functies. Best een uitdaging qua inrichting!

In deze blog gaan we het daarom hebben over het inrichten van je woonkamer.

Bepaal je woonstijl

Trek dan gerust een paar uurtjes uit om te neuzen in woonbladen en op internet. Bewaar wat je mooi vindt en bekijk aan het eind wat de overeenkomsten zijn tussen jouw verzamelde afbeeldingen. Wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen? Hebben ze allemaal een minimalistische sfeer? Zo zie je welke kleuren en stijl jou het meeste aanspreken.

Combineer koude materialen met warme kleuren of materialen

Bij een strakke woonstijl wordt er vaak gekozen voor koude materialen als rvs, metaal, glas en steen. Een prachtige basis, maar voeg ook wat warme materialen toe om het knusser te maken. Denk aan een wollen tapijt, een plaid met een geometrische print of kussens in de bank.

Kies een sprekende accentkleur

Naast warme materialen, kun je ook kiezen voor een (warme) heldere accentkleur. Vaak is de basis van een modern interieur wit gecombineerd met zwarte, grijze en/of beige tinten. Accentkleuren als rood en geel vind je vaak terug in een strak interieur. Heldere primaire accentkleuren hebben de voorkeur, pastelkleuren zijn een minder goede match.

Lampen en bijzettafels als eyecatcher

Kunst is prachtig aan de muur, maar een bijzondere lamp of bijzettafel kan tegelijkertijd ook fungeren als kunstobject. Maak een statement door een prachtige lamp boven je eettafel te hangen, of door een bijzonder bijzettafeltje naast de bank. Zo combineer je functie en design.

Ook voor een moderne inrichting ben je bij Profijt Meubel op het juiste adres!

Kom vooral eens kijken in één van onze woonwinkels voor een dosis fijne wooninspiratie!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?