Ben jij al klaar voor de winter? Lagere temperaturen en donkere avonden maken deze periode het perfecte moment om nog eens goed naar je interieur te kijken. Je zit tenslotte weer vaker binnen, dan kan het maar beter gezellig zijn! Creëer een warm winterinterieur met onze tips en tricks.

Een warm kleurenpalet

Wil je het binnen echt gezellig maken? Dan zijn warme kleuren in je interieur onmisbaar tijdens de winterperiode. Deze geven namelijk een energieke en knusse sfeer aan een ruimte. Denk aan oranje, rood, geel, bruin, en de verschillende tinten van deze kleuren. Wijnrood, okergeel, oranjerood, en taupe, er is keuze genoeg!

Je kunt de muren in deze warme tinten verven voor een snel resultaat, maar ook met woonaccessoires en meubels creëer je een warm interieur.

Hoe kun je dit toepassen in je woning? Hieronder hebben we een aantal praktische voorbeelden op een rijtje gezet: 

  1. Verf de muren in een warme tint. Kies bijvoorbeeld een subtiel warme gloed met beige, of terracotta voor het ultieme wintergevoel.
  2. Gebruik warm hout in je interieur, zoals een houten TV-meubel, salontafel, of kasten.
  3. Laat oranje, bruine, en gouden elementen terugkomen in je woonaccessoires. Een gouden theelichthouder, sierkussens in oranje en bruine tinten, en een plaid in een beige kleur combineert prachtig in je winterinterieur.
  4. De bank is een opvallend meubel in de woonkamer. Geef deze een mooie winterkleur voor een warm interieur, zoals onze hoekbank Mills.

Zachte materialen

Wat is er nu fijner dan onder een warme plaid kruipen tijdens een koele avond? Een paar zachte sierkussens erbij en voilà: Je creëert een warme sfeer in huis. Zachte materialen zien er gezellig uit en ze maken je woning ook nog eens comfortabel. Leg bijvoorbeeld een mooi vloerkleed onder je salontafel en bank voor warme voeten. Of decoreer je fauteuil met een schapenvacht.

In een comfortabel en warm interieur maak je gebruik van zachte materialen, zoals sierkussens.

Gezellige winterdecoratie

Het eerste waar wij aan denken bij winterdecoratie voor het interieur? Kaarsen! Niks zo gezellig als het branden van kaarsjes tijdens een knus avondje binnen. Er zijn oneindig veel opties, zoals een geurkaars, lange kaarsen in een chique kandelaar, of waxinelichtjes in een mooie theelichthouder: Ze zorgen allemaal evenveel voor sfeer.

Warme sfeerverlichting is ook belangrijk voor de gezelligheid. Hier let je op 2 dingen: De uitstraling van de lamp en de lichtbron die in de lamp geplaatst wordt. Zorg dat je een gele lichtbron kiest. Deze geeft een warme gloed over de ruimte. Daarnaast is er veel keuze als het aankomt op verlichting. Een tafellamp, hanglamp, vloerlamp, maar ook spotjes in het plafond zijn manieren om je woning te verlichten.

Een mooie vloerlamp zoals de Moira, zorgt voor sfeervolle verlichting in de ruimte.

Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken om je interieur winterproof te maken? Bekijk dan onze prachtige najaarscollectie.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?