Heel veel in het leven draait om liefde, zo ook in je interieur. Je voelt het meteen als je thuiskomt in een interieur wat met liefde is samengesteld.

Ben jij lief voor jezelf en gun je jezelf een mooi interieur waar je je helemaal thuis voelt? Fijn thuiskomen is heel belangrijk, een basis waar je je lekker terug kan trekken na een drukke werkdag en mooie herinneringen kan maken met je geliefden.

Bij Profijt hebben we alles in huis om jou die fijne basis te bieden. Onze winkels staan vol met inspiratie en onze stylisten helpen je graag bij het maken van keuzes. We begrijpen namelijk heel goed dat je voor veel verschillende dilemma’s komt te staan bij het kiezen van een nieuw interieur. In deze blog geven we je alvast wat tips!

Think big, denk aan grote meubels

Of je nu een kleine of een grote ruimte hebt, het is altijd goed om te werken met grote meubels. Liever een grote bank dan een die net te klein is waardoor er loze ruimte ontstaat die je gaat vullen met prulletjes. Begrijp ons niet verkeerd, wij houden van woonaccessoires, maar ze zijn niet persé bedoeld als vulmateriaal van de ruimte.

Een grote bank dus met een bijpassende salontafel. Ook hierbij geldt dat een grotere salontafel fijn is. Je wilt er immers je kopjes op kwijt, eventueel tijdschriften, de afstandsbediening en natuurlijk ook wat sfeervolle woonaccessoires. Het is prettig als dit allemaal wat ruimte heeft.

Daarnaast adviseren we om een groot vloerkleed te kiezen welke ongeveer gelijk is aan de breedte van de bank. Je legt ‘m zo’n 10 centimeter onder de bank door zodat je de bank en het vloerkleed met elkaar verbindt. Alles wat je op het vloerkleed zet, denk aan een extra fauteuiltje of poef, wordt op deze manier één geheel.

Kleur is ook liefde

Een ruimte sfeervol maken doe je mede door kleurgebruik. Niet alleen in de meubels, maar ook op de muur. Een ruimte waarvan alle muren wit zijn, zal snel kil en sfeerloos aanvoelen. Wil je warmte in huis, dan adviseren we om als basis een lichte kleur te kiezen die net niet wit is. Daarnaast kan je accenten aanbrengen met een contrasterende kleur.

Een liefdevolle afstyling

In de afstyling kan je ook helemaal los gaan! Voor de hand liggend is natuurlijk om foto’s van je geliefden te verwerken in je interieur. Dit kan op vele manieren. Hou je niet van fotolijstjes en portretten aan de muur dan zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden. Denk aan een deursticker met een mooie zwart wit foto, of een aantal fotolijstjes in het trapgat.

Ook bloemen en planten zijn sfeermakers, ze voegen direct leven en warmte toe aan de ruimte. Speel hierbij met het seizoen. In januari zien we de tulpen al verschijnen. Dit geeft een instant voorjaarsgevoel!

Zo zie je dat je op vele manieren liefde en sfeer aan je interieur kan toevoegen. Heb je vragen? Kom dan gerust naar een van onze winkels, dan helpen we je zo op weg.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?