Een goede kast is onmisbaar in ieder interieur. Kasten zijn niet alleen heel praktisch, maar kunnen ook mooi zijn en een belangrijke rol spelen in de uitstraling van je interieur. Om te ontdekken welke kast het beste bij jouw woonbehoefte past, is het goed om te bedenken wat die woonbehoefte dan precies is. Ben je puur op zoek naar een opbergmeubel of wil je de kast ook gebruiken om mooie accessoires te tonen of een ruimte in te delen?

In dit artikel bekijken we verschillende woonbehoeftes en de kasten die daar goed bij passen.

Opbergruimte gezocht

Kom je keer op keer opbergruimte tekort voor alle rondslingerende spulletjes in huis? Dan is een kast met veel opbergruimte en dichte deuren de oplossing. Daarin kun je al je spullen uit het zicht opbergen en blijft je huis netjes en overzichtelijk.

Start je eigen bibliotheek

Lees jij graag en veel boeken, dan verdienen die een mooi plekje in je interieur. Niet alleen omdat dat opgeruimd staat, maar ook omdat je daarmee een stukje van jouw persoonlijkheid laat zien. Jouw privé bibliotheek verdient een eigen plekje in huis, uitgestald in een mooie boekenkast. Wie weet wordt het wel de blikvanger van je interieur.

Lekker luchtig

Wanneer je de kamer graag open en luchtig houdt, kun je het beste kiezen voor lage meubels. In plaats van een hoge kast, is een dressoir dan een goede keus. Dressoirs kunnen verrassend veel opbergruimte bieden, maar houden je interieur toch lekker luchtig. En bovenop je dressoir heb je voldoende ruimte voor een aantal stijlvolle accessoires of een paar mooie planten.

Hoekjes creëren

Grotere ruimtes zijn vaak al luchtig van zichzelf en vragen soms juist om het creëren van gezellige hoekjes. Een roomdivider komt dan goed van pas. Uiteraard kun je daar een kamerscherm voor gebruiken, maar met een kast als divider sla je twee vliegen in één klap: De kamer wordt verdeeld in verschillende delen en je hebt extra opbergruimte. Handig!

Een plekje om te etaleren

De mooiste accessoires verdienen een goede plek in je interieur. Een bijzondere verzameling, foto’s of andere interessante items kun je perfect etaleren in je eigen vitrinekast. Door te kiezen voor een kast met zowel vitrinedeuren als gesloten deuren, kies je voor het beste van twee werelden: veel opbergruimte én een plekje om je mooiste spulletjes te laten zien.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?