Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten en zorgen ervoor dat een interieur er weer een stukje mooier uitziet en dat de woonkamer meer sfeer heeft. Wanneer je naar een vloerkleed op zoek gaat, kom je er achter dat dit niet makkelijk is, er zijn zoveel verschillende soorten en maten.

Wij helpen je graag op weg om het perfecte vloerkleed te kiezen voor jouw interieur, zodat jij de slimste keuze maakt waar je zelf ook blij mee bent!

Kies een kleur welke bij jouw interieur past

Om een keuze te maken voor de kleur van je nieuwe vloerkleed is het natuurlijk erg belangrijk om te kijken of dit kleed ook in jouw interieur past qua kleuren. Een vloerkleed kan in jouw ruimte een behoorlijk groot element zijn en valt daarbij ook direct op. Wanneer je dan voor het verkeerde vloerkleed kiest kan dit een behoorlijke domper zijn. Het is belangrijk om er naar te kijken dat de kleuren niet vloeken met die van je andere meubels en woondecoratie.

Het perfecte vloerkleed

Wij vinden dat een vloerkleed echt een onmisbaar item is in jouw zithoek, het geeft zoveel sfeer en wanneer je kiest voor een hoogpolig vloerkleed heb je heerlijke warme voetjes in de winter.

Het perfecte vloerkleed kiezen, hoe kun je dit dan het slimst aanpakken? Allereerst heeft het alles te maken met dat een vloerkleed goed in de woonruimte past. Het vloerkleed kan prachtig staan in de ene ruimte, maar in een andere ruimte totaal niet.

Wanneer je kiest voor een té groot vloerkleed lijkt een ruimte kleiner en een te klein vloerkleed kan daarentegen een beetje een verloren indruk maken in een grote ruimte. Hoe kun je dan toch weten voor welke grootte je moet kiezen? Ons advies is om voor een vloerkleed in de woonkamer ca. 40 á 60 centimeter op te tellen bij de lengte van je bank. Dan kun je er namelijk voor kiezen om je meubels gedeeltelijk op het vloerkleed te zetten, dit geeft één geheel in je woonkamer.

Ben je je aan het oriënteren op een vloerkleed in de eetkamer? Dan is het een slimme keuze om ongeveer 20 á 30 centimeter op te tellen bij de eettafel en stoelen. Met deze afmetingen kun je de plank bij niet misslaan en heb jij een perfecte grootte qua vloerkleed liggen!

Wat voor soort vloerkleed?

Inmiddels weten we welke grootte het vloerkleed moet hebben, maar nu gaan we kijken naar het materiaal. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden maar de bekendste zijn dan toch hoogpolig en laagpolig. Daarnaast heb je ook nog gehaakte vloerkleden, gevlochten vloerkleden en geknoopte vloerkleden. Uiteraard is dit ook een kwestie van smaak wat jij mooi vindt.

Hoogpolige vloerkleden geven een royale en warme uitstraling. Bij een strakke bank, zoals bijvoorbeeld een bank van leer, is een hoogpolig vloerkleed erg mooi, dit geeft een mooi contrast. Het is wel goed om te weten dat een hoogpolig vloerkleed met kids soms niet heel handig is. Ze vinden het vast heerlijk zitten, maar qua schoonmaken is het geen slimme keuze. Doordat het kleed hoogpolig is kunnen er lussen in ontstaan en het vloerkleed is wat lastiger te reinigen.

Daarentegen is een laagpolig vloerkleed vele malen praktischer op plekken waar gespeeld wordt door de kids én het reinigen gaat een stuk makkelijker. Laagpolige vloerkleden zijn er in vele soorten, kortharig en vrijwel gladde vloerkleden.

Kleur

De laatste beslissing op zoek naar een vloerkleed die moet worden genomen, wat is de slimste keuze qua kleur? Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste kleurencombinatie. Kijk goed naar welke sfeer je wil creëren en we moeten ervoor zorgen dat er eenheid is in de kamer door kleuren hier en daar in accenten terug te laten komen. Een vloerkleed in een wat opvallendere kleur kan een hele hoop voor je ruimte doen zoals contrasten creëren en een interieur spannend maken, maar let hierbij wel op dat er accent kleuren uit het vloerkleed terugkomen in je interieur om zo eenheid te creëren.

Wanneer je meer op zoek bent naar een mooie balans in je interieur dan is de keuze voor een rustiger vloerkleed heel slim. De kamer krijgt hierdoor een serene opgeruimde aanblik en geeft ook een heerlijke rust in je hoofd.

Is je woonkamer niet heel groot en wil je het groter laten lijken, ook dat kan met een vloerkleed. Vaak kiezen we ervoor om dan geen vloerkleed neer te leggen omdat we denken dat het hierdoor voller lijkt maar niets is minder waar; door voor patronen te kiezen lijkt je ruimte optisch groter en geeft het een speels effect.

Kijk goed en laat je goed informeren in één van onze winkels welk vloerkleed het beste bij je past.