Het hebben van een luxe interieur is iets waar velen van ons over dromen. Hoe fijn is het als je elke dag je huis binnen wandelt en het gevoel krijgt dat je in een vijfsterrenhotel woont. Helaas hangt er vaak een aardig prijskaartje aan het hebben van een luxe interieur. We zijn allemaal dol op luxe, maar hebben niet allemaal die goed gevulde portemonnee om ook een luxe interieur te betalen. Hoe krijg je toch een luxe interieur voor een klein budget?

Wij hebben de tips op een rijtje gezet zodat jij deze kan toepassen in jouw interieur.

Creëer een illusie

Denk groot. Hoe groter een vloerkleed, hoe groter de ruimte lijkt. Je kunt voor één groot vloerkleed kiezen of je kunt verschillende kleinere vloerkleden aan elkaar vastmaken voor een apart effect. We zijn vaak ook geneigd om een kleinere bank te kopen i.p.v. een goede grote bank welke perfect in jouw “kleinere” woonkamer past. Als we aan groot denken dan is het ook een slimme keuze om een spiegel op te hangen, dit zorgt voor een groots resultaat.

Iedere ruimte heeft een focuspunt nodig dat de boel tot één geheel maakt. Heb je dat nog niet? Hang dan iets aan de muur waar je niet om heen kunt. Om kosten te besparen kun je zelf aan het schilderen slaan. Hang niet een paar kleine schilderijtjes naast elkaar, maar ga voor uitgesproken en groot. Ben je niet zo creatief? Lokaliseer dan de dichtstbijzijnde kunstacademie waar je vaak prachtstukken kunt vinden voor een zachte prijs.

Het magische getal is 3

Wij houden al heel erg van symmetrie, en heel eerlijk, dat kan soms best een beetje saai zijn. Wil je echt een WOW-effect creëren in jouw interieur met een luxe uitstraling? Dit kan met het magische getal 3! Hang boven de bank 3 schilderijen, panelen of posters naast elkaar, je zal zien dat dit er gelijk luxe uitziet. Je kunt er ook voor kiezen om één foto te selecteren die overloopt in de drieluik. Daarnaast kun je de regel van 3 ook doorvoeren in de woonaccessoires, maar pas op: less is more.

Less is more

Deze quote zie je altijd veel voorbij komen en is helemaal waar op interieurgebied. In de Scandinavische en Bohemian Style, welke je de laatste tijd veel ziet, is dit een belangrijke quote. Zorg dat je een goede balans hebt in je interieur, weinig decoratie kan er heel chic, luxe en clean uitzien.

Chique kleuren

Op een hele makkelijke manier kun je een gezellige, luxe sfeer creëren in huis door te spelen met woonaccessoires en kleuren. Niet alle kleuren zijn hier geschikt voor, maar welke kleuren dan wel? De kleuren bruin, beige (naturel), donkerblauw, grijs, okergeel en olijfgroen hebben een luxe uitstraling. Kies voor een kleurenfamilie en laat deze terugkomen in je vloerkleed, vazen, kussens, woonaccessoires en muurdecoratie. Let hierbij wel op dat het niet chaotisch gaat worden, zorg ervoor dat je max. 2 á 3 kleuren in je interieur hebt als basis.

Interieur items met een luxe uitstraling

Welke items geven een luxe uitstraling in je interieur? Wij hebben het voor jou onderzocht en vertellen jou wat de slimste keuzes zijn. Kies voor een bijzondere kamerplant. Dit geeft een luxe sfeer aan je interieur en je kan de kamerplant zo groot kiezen als dat je zelf wil. Zorg dat hij niet te klein is want dan valt hij in het niet in een grotere ruimte. Naast het hebben van een mooie kamerplant is een bos verse bloemen op tafel een echte luxe.

In steeds meer interieurs zijn salontafelboeken terug te vinden. Deze boeken geven een geleerd effect en stralen hierom luxe uit. Er zijn ook speciale standaards hiervoor om een mooi boek zichtbaar te tonen in je woonkamer.

Het belangrijkste is maak van je huis een thuis. Los van dat je wilt dat je huis uitstraalt, is het allerbelangrijkste om dicht bij jezelf te blijven. Dat is de slimste keuze welke je kunt maken. Zorg voor persoonlijkheid in huis en wees niet bang om verschillende stijlen te combineren. Met deze tips kun jij aan de slag voor om jouw luxe interieur te creëren! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?