Een industrieel interieur is een woontrend die we al een aantal jaren zien terugkomen. Het mag tegenwoordig echter wel wat zachter. In deze blog nemen we je mee in deze ontwikkeling en geven we je tips hoe je jouw interieur een industrieel tintje geeft!

De oorsprong van het industriële interieur

Een aantal jaar geleden was het enorm in opkomst. Het rauwe, industriële interieur. De oorsprong lag in Amerika waar ze een tekort aan woonruimtes hadden, maar een overschot aan bedrijfskundige gebouwen zoals scholen en fabrieken. Deze ruimtes werden omgebouwd tot woonruimtes, maar de authentieke details zoals het grove beton, de bakstenen muren en hoge (stalen) ramen bleven intact. Hierdoor ontstond de industriële woonstijl welke een enorme wereldwijde trend werd. De huidige stalen deuren en brickwalls zijn daarop geïnspireerd en zijn duidelijke voorbeelden van de industriële woonstijl.

De vertaling van de industriële stijl naar ons interieur

De industriële woonstijl is jarenlang enorm booming geweest en nog altijd zie je de invloeden van deze woonstijl in vele interieurwinkels terug. De combinatie van (zwart) staal gecombineerd met hout is hierin het duidelijkste voorbeeld. Denk aan de grove, stalen tafelpoten gecombineerd met grof hout, salontafels en tv-meubels. Hou jij van een rauw en stoer interieur, dan is deze woonstijl jou op het lijf geschreven.

Hoe pas je het op de juiste manier toe

De kunst is om niet door te slaan, maar te zorgen voor een balans. Als je alleen maar werkt met staal, hout en zwart creëer je een somber interieur zonder sprankeling. Een aantal tips voor de juiste balans zijn:

  • Combineer het zwarte staal en hout met een velvet bankstel en style deze met zachte kussens, een wollen plaid of in de winter een warm schapenvacht. Een schapenvacht combineert fantastisch in deze woonstijl.
  • Bij de keuze van je woonaccessoires kies je voor zachte vormen, zoals een ronde, keramieken vaas met pampaspluimen erin, waxinelichthouders van kokosnoten, mooi glaswerk om glans toe te voegen. Het is belangrijk om een juiste mix van kleuren, materialen en vormen samen te voegen. Vind je dit lastig, laat ons jou dan helpen. In al onze winkels kun je terecht voor advies.
  • Een vloerkleed mag ook niet ontbreken bij industriële meubels. Deze maakt het ook zacht (letterlijk en figuurlijk). Afhankelijk van jouw gezinssamenstelling kies je voor hoog- of laagpolig. Heb je kleine kinderen en/of huisdieren dan is laagpolig eerder aan te raden. Laat je ook hierover gerust informeren in onze winkels

Het moderne industrieel wonen

Het laatste jaar zien we dat het ruige industriële wand meer plaats maakt voor het zachte industriële. We zien nog steeds de stalen deuren, maar deze worden wat ranker en subtieler. De tafelpoten worden ranker, het hout wordt minder grof. We leven in een tijd waar meer behoefte is aan genegenheid en zachtheid en dat zie je dus ook terug in de interieurtrends. Zachte stoffen zijn enorm in opkomst om die reden. Een bouclé fauteuil is bijvoorbeeld helemaal on trend. De combinatie van een stoere, industriële salontafel met een off white bouclé fauteuil is bijvoorbeeld prachtig. Wil je dus een beetje met de interieurtrends meegaan, voeg dan vooral ronde, organische vormen en zachte stoffen toe aan je (industriële) interieur.

We hopen je met deze blog weer te hebben geïnspireerd!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?