Bij velen is de hal op de toilet na een van de kleinste ruimte in het huis. Toch kunnen we er een aardig rommeltje van maken in deze kleine ruimte, jassen, tassen en schoenen. Alles waar je bij binnenkomst zo snel mogelijk vanaf wilt blijft meestal slingeren in de hal. Zeker als er nog kinderen in huis rondlopen!

Om niet elke keer tegen dezelfde rommel aan te lopen geven wij je vandaag een paar handige opruimtips voor je hal.

Sorteren

Niet is zo vervelend als er allerlei spullen door elkaar heen liggen, mutsen, handschoenen of teenslippers. Je kunt al een aardig eindje komen met opruimen en opgeruimd houden van de gang als je de spullen die niet bij het huidige seizoen horen weghaalt. Nu kun je de handschoenen en mutsen netjes opbergen. En je open schoenen en slippers weer naar beneden halen. Stop ze in doos op zolder zodat je er geen last van hebt.

Kast of kapstok?

Of misschien allebei? Een kapstok kan sowieso niet ontbreken in je hal. Je hangt er gemakkelijk je jas aan op en zeker als deze nat is geworden door het Nederlandse weer is het fijn dat je jouw jas kunt drogen aan een kapstok. Je jas kun je ook ophangen in een kast maar laat dan wel even je natte jas drogen. Kapstokken zijn er in diverse soorten en maten. Je hebt vaak van die kapstokken met meerdere verdiepingen zodat je bovenop nog wat mandjes kunt zetten waarin je bijvoorbeeld je handschoenen of andere items in kunt opbergen.

Sleutels en post

Een vaste plek voor je sleutels is altijd fijn om te hebben want je komt er vaak pas achter dat je je sleutels kwijt bent als je haast hebt om weg te gaan. We hebben verschillende opties om je sleutels op een vaste plek te leggen. Zet een kastje tegen de muur of bevestig een plank aan de muur waarop je de sleutels altijd kunt leggen. Als het past kun je ook een klein dressoir met daarop een schaal gebruiken om je sleutels op te leggen. Bij zo’n klein dressoir kun je vaak ook je post op leggen zodat het niet door heel de gang slingert.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Nog even een laatste check voor dat je de deur uit gaat is altijd fijn! Zit je lippenstift nog op zijn plek, is je gulp niet open of staat je outfit wel bij die schoenen? Naast dat een spiegel heel fijn is voor de laatste check geeft het ook een ruimtelijk effect. Je hal lijkt hierdoor een stuk groter, zeker wanneer je er een grotere spiegel hangt die ook nog een hele chique uitstraling geeft aan je hal. Heb jij nog handige opruimtips? Deel het met ons via de socials (#profijtmeubel) en wie weet zie jij jouw tips daar voorbij komen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?