Onlangs schreven we een inspirerend artikel over de verschillende woontrends die je tegenwoordig heel leuk met elkaar kunt combineren. Je hoeft je niet aan 1 stijl te houden als je uit meerdere stijlen items mooi vind. Zo lang je de rust er maar een beetje in bewaard is er van alles mogelijk! Wist je dat je ook een heel speels effect kunt creëren door eetkamerstoelen met elkaar de combineren. Mix & match er lekker op los met eetkamerstoelen!

Wij geven je een paar tips waar je rekening mee moet houden.

Zorg voor balans

Even zomaar wat stoelen kopen en deze bij elkaar zetten gaat niet zomaar werken. Dit kan namelijk al snel rommelig ogen. Het best kan je kiezen voor een balans. Dit doe je bijvoorbeeld door voor 1 kleur te kiezen. Bij 1 kleur kan je leuk variëren in het type stoel bijvoorbeeld een stoel met en een stoel zonder armleuningen, een stoel die bekleed is of is gemaakt van een heel ander materiaal. Dit geeft een heel speels effect maar door eenheid in de kleur te houden houd je het toch rustig.

Wil jij liever meer kleur aan je eettafel dan is het verstandig om dezelfde type kleuren te kiezen, bijvoorbeeld allemaal pastel of juist knalkleuren. Kies in dit geval dan wel voor dezelfde soort stoelen dus die er qua vormgeving hetzelfde uitzien.

Ook is het leuk om met contrasten te werken. Zwarte en witte stoelen combineren altijd leuk met elkaar maar kunnen ook heel goed samen met kleur! Denk bijvoorbeeld eens aan 5 verschillende witte stoelen en 1 stoel in een felle kleur. Of liever andersom? Alles kan natuurlijk zo lang jij het maar mooi vind.

Heb je een grote eettafel en lijkt het mixen en matchen van eetkamerstoelen jou ontzettend leuk maar durf je er nog niet echt voluit mee aan de slag. Je kunt natuurlijk ook eerst aan 1 zijde van de tafel wat eetkamerstoelen met elkaar combineren. Plaats aan de andere kant een lange houten bank en ook dan creëer je al een heel leuk effect.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?