De feestdagen zitten er op. We hebben weer kunnen genieten van de mooie kerstversiering en natuurlijk de kerstboom. Maar nu is het toch echt tijd om al de kerstversiering en de kerstboom op te ruimen. Dit zorgt er wel voor dat je huis wat kaal en ongezellig aanvoelt.

Iedereen kent de uitspraak wel ‘’kerstboom eruit, kamerplant erin’’. Maar niet iedereen heeft de groene vingers om een kamerplant te onderhouden. Er zijn uiteraard nog veel meer andere manieren om deze leegte in je huis op te vullen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan kan je hopelijk iets met deze suggesties.

1. Vervang de kerstboom door een fauteuil

Heerlijk even bijkomen na al deze feestdagen, of het harde werk van de afgelopen tijd. Kerstbomen nemen vaak meer ruimte in dan dat je verwacht. Zou het dan niet leuk zijn om deze ruimte die ontstaat wanneer de boom weer weg is op te vullen met een (kleine maar fijne) fauteuil? Fauteuils passen in verschillende woonstijlen. Je kunt met een fauteuil kleur toevoegen aan je interieur of je zorgt ervoor dat je net een extra zitplek creëert waar je jezelf regelmatig kunt terugtrekken.

2. Minder spannend maar handig

Op de plek van de kerstboom kun je ook een mooi bijzettafeltje zetten. Het is misschien minder spannend dan een fauteuil maar wel heel handig. Hierop kun je verschillende kleine planten zetten, of een (grote) vaas met gave droogbloemen, een bijzondere kaars, je favoriete foto in een fotolijstje of een leuke combinatie hiervan. Je geeft zo je accessoires op het tafeltje een podium waardoor ze meer aandacht krijgen dan wanneer je ze op de grond of in een open kast zet.

3. Lichtpuntje in je interieur

In deze donkere maanden is goede verlichting essentieel. Tijdens de feestdagen zorgde de kerstboom voor het extra lichtpuntje in je interieur. Misschien ben je erachter gekomen dat jouw woonkamer best goed een lichtpuntje kan gebruiken? Dan is een vloerlamp een perfecte invulling voor de lege plek die de kerstboom achterlaat. Ook in vloerlampen heb je heel veel keuze. Zo kun je een vloerlamp plaatsen in de buurt van je bank om het te gebruiken als een leeslampje. Maar je kan ook een vloerlamp met een (stoffen) lampenkap neerzetten die een diffuus licht verspreidt. Op deze manier is de vloerlamp geen functionele verlichting maar juist een vorm van sfeerverlichting.

4. Multifunctionele oplossing

Mocht je twijfelen of je een fauteuil of een bijzettafeltje op de lege plek van de kerstboom moet zetten? Dan is een poef wellicht een uitkomst voor jou. Een poef kan namelijk een extra zitplek zijn die je er makkelijk even bij zet. Maar met een groot dienblad is het ook een perfect bijzettafeltje. Mocht je een echte eyecatcher willen toevoegen aan je interieur, dan kun je de poef aanschaffen in een gave kleur of stof. Zacht velvet, heerlijke teddy stof of juist versleten leer. Er is enorm veel keuze en voor elk interieur is er wel iets leuks te vinden.

Wij zijn super benieuwd hoe jij die lege plek gaat opvullen? En hoe je ervoor gaat zorgen dat je woonkamer ook na de gezellige feestdagen een fijne en gezellige plek blijft. Laat het ons weten door ons te taggen op social media. Wij nemen graag een kijkje in jullie interieur en wie weet win jij wel € 50 shoptegoed!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?