Kerstmis is een van de leukste periodes op interieurgebied. Sprankelende lichtjes, een mooie kerstboom, en leuke kaarsjes; knusser wordt het niet! Je hoeft niet meteen groots uit te pakken om een warm interieur te creëren, met kleine accessoires kun je het ook al heel leuk aankleden. Hoe maak jij het deze kerst gezellig in huis? Lees snel verder voor inspiratie!

Een winters sfeertje

Het is buiten weer vroeger donker en daarom is het juist zo belangrijk om licht in huis te halen, vooral sfeerverlichting. Tijdens de kerstperiode kun je natuurlijk de lichtjes in je kerstboom aanzetten. Maar ook als je geen kerstboom plaatst, is kerstverlichting mooi in je inrichting. Versier bijvoorbeeld je muur met lampjes, of leg een slinger met lichtjes op je eettafel.

Tip: Wil je besparen op je energierekening dit jaar? Er is ook kerstverlichting dat werkt op batterijen. Zo kun je onbezorgd genieten van de gezellige sfeer.  

Ook met kaarsen haal je sfeer en licht in je interieur. Om het ultieme kerstgevoel binnen te halen, kies je voor geurkaarsen met een dennenappel of kaneel geur. Zo ziet het er niet alleen uit als kerst, het ruikt er ook nog eens naar!

De laatste kersttrends

Je hoeft natuurlijk geen kerstboom te zetten om de kerstsfeer in huis te halen. Tegenwoordig kiezen ook veel mensen voor alternatieven. Wat dacht je van een mooi kerststukje op tafel, of dennentakken op je vensterbank? Deze kun je ook versieren met kerstballen en lichtjes. Zo haal je de winterse natuur toch nog naar binnen. En als extra voordeel: Het neemt niet zoveel ruimte in als een kerstboom.

Wanneer je toch liever een boom in huis hebt tijdens de kerstdagen, is het belangrijk om goed na te denken over de styling. De stijl van de kerstboom voer je namelijk door in de rest van je kerstdecoratie voor een mooi geheel in je interieur.

Stijl jij je kerstboom traditioneel met rood, groen en goud? Of haal jij je inspiratie uit de laatste kersttrends?

  • Bohemian forest: Haal de natuur in huis met deze kersttrend. Heel anders dan de traditionele kerstversiering, maar zeker net zo mooi. Met kleuren zoals groen, licht goud en lila creëer je een warme en natuurlijke uitstraling. Combineer dit met kerstornamenten zoals bosdieren, blaadjes, en dennenappels.
  • Christmas naturals: Neutrals zijn helemaal in. In deze trend zie je een witte of beige basis met versieringen in warme tinten zoals bruin en licht goud. Dit straalt rust en warmte uit.
  • Winterse sferen: Met koele, winterse kleuren zoals wit, zilver en blauw haal je de winterse stijl in huis tijdens kerst. Combineer het met een paar warme tinten zoals bruin voor een vleugje gezelligheid.

Veel gezelligheid met kleine accessoires

Met warme en zachte materialen creëer je ook een knus gevoel. Leg daarom een extra plaid op de bank of vervang je vloerkleed door een van zacht materiaal. Zo heb je warme voeten terwijl je energie bespaart. En het geeft natuurlijk ook een super gezellige sfeer aan de ruimte.

Met kleine accessoires zoals servetjes met een kerstprint, kerstballen, een kerstkrans of sierkussens kun je je interieur ook in de winterse sferen brengen.

Hoe maak jij je interieur gezellig in de wintermaanden?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?