Ben jij ook zo toe aan iets nieuws, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij voorzien je van tips & tricks voor nieuwe woonkamerinspiratie.

Binnenkijken

Geef toe ook jij kijkt ook weleens stiekem binnen bij je buren als je ’s avonds een wandeling maakt? Het blijft leuk om te zien hoe andere mensen hun huis hebben ingericht. Je doet er ook nog eens nieuwe (woonkamer)inspiratie van op! Dit kun je, zoals je gezegd, in je eigen straat of wijk doen. Maar ook in woontijdschriften, online of in tv-programma’s kun je ook heerlijk binnenkijken bij anderen. En het kost ook nog een heel weinig moeite. Ook een avondje scrollen door de mooie en inspirerende accounts op Instagram en Pinterest kan veel inspiratie opleveren.

Het magische moodboard

Weet je niet zo goed wat je eigen stel is? Dan is het maken de perfecte oplossing voor jou. Scheur om te beginnen pagina’s uit tijdschriften die je aanspreken, of pin erop los op Pinterest. Dit hoeven trouwens niet per se interieurafbeeldingen te zijn. Vormen of kleuren uit foto’s van mooie verweerde handen of een bijzondere vogel kunnen ook als inspiratie bieden. Volg bij het maken van een moodboard vooral je gevoel en kijk wat jou aanspreekt. Voeg alle inspiratie samen en voilà: je hebt je moodboard met jouw eigen woonstijl. Gebruik dit moodboard als leidraad voor de kleuren, materialen en vormen die je gaat toevoegen aan je woonkamer.

Inspiratie naar kleurenpalet

Een moodboard is heel breed. Met een kleurenpalet kun je je moodboard concreter gaan maken. Waarschijnlijk zie je een paar kleuren steeds terugkomen in de afbeeldingen op je moodboard. Een kleurenpalet bestaat meestal uit 2/3 neutrale tinten en 1/2 accentkleuren. Vaak wordt er in de basis voor rustige kleuren als wit, grijs of beigetinten gekozen. Met accentkleuren kun je je rustige basis in gaan kleuren! Kies een of twee kleuren die voor een beetje contrast zorgen. Zo houd je het spannend. Zorg ervoor dat de accentkleuren op meerdere plekken in de kamer terugkomen, dit zorgt voor balans.

Warme kleuren inspiratie

Zie je veel tinten zoals beige, bruin, okergeel en terracotta terugkomen op je moodboard? Dan zijn warme kleuren echt jouw ding! Warme tinten komen mooi tot uiting in natuurlijke materialen als leer, linnen en zachte rijke stoffen. Combineer met koele materialen als metaal en glas voor het nodige contrast!

Koele kleuren inspiratie

Je kan je juist aangetrokken voelen tot koele tinten zoals blauw, aubergine, lavendel of groen. Velours, (nep)bont en hout geven koele kleuren toch een beetje warmte mee. Door zo te spelen met warm en koud, creëer je een verrassende woonkamer.

Heb je nog meer woonkamerinspiratie nodig? Bekijk dan onze mooiste banken, kasten en TV-meubelen. Uiteraard ben je altijd van harte welkom in één van onze winkels voor inspiratie en advies. Of houd onze socials in de gaten!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?