Houten meubelen, wie heeft ze niet in huis? In vrijwel iedere woning en ieder interieur zien we wel houten elementen terug. Of het nu groots is aangepakt door bijvoorbeeld een houten keuken in de woning of subtiel door een klein houten nachtkastje naast het bed. We zien het overal terug. En terecht. Houten meubelen in huis heeft veel voordelen.

In deze blog vertellen we je er meer over. Benieuwd? Lees snel verder!

Houten meubelen zorgen voor een sfeervol huis

Hout zorgt voor warmte in je interieur. Door wat houten meubelen aan je interieur toe te voegen, breng je meteen meer sfeer en gezelligheid in huis. Om het geheel sfeervol en niet chaotisch te houden, is het belangrijk dat je voor twee of maximaal drie houtsoorten kiest. Zo bewaar je de eenheid.

Houten meubelen zijn neutraal

Met houten meubelen kun je werkelijk alle kanten op. De keuze uit het uiterlijk van een houten meubel is reuze. Wil je een massief houten meubelstuk? Of maak je liever de combinatie van hout en staal? Wil je grof en robuust hout? Of ga je liever voor glad en afgelakt hout?

Ook qua type houtsoorten zijn er veel varianten. Lichte houtsoorten passen goed in een Scandinavisch interieur. Eikenhout en teakhout zie je sneller terug in een industrieel interieur. Kersenhout en notenhout zijn donkere houtsoorten. Deze houtsoorten geven vaker een massieve uitstraling. Houd hier rekening mee in het kiezen van jouw houten meubelen.

Houten meubelen zijn duurzaam en tijdloos

Het gebruik van houten meubelen is al eeuwen oud. Geen wonder ook. Hout is een natuurproduct. Uniek, karakteristiek en ijzersterk. Houten meubelen slijten daarom ook niet zo snel en gaan jarenlang mee. En wil je eens wat anders met je houten buffetkast of bijzettafel? Met een likje verf creëer je in een handomdraai een compleet andere look met hetzelfde houten meubel. Zo kan het meubelstuk nog langer mee!

Houten meubelen op maat

Ben jij op zoek naar écht unieke houten meubelen? Of kom je qua ruimte en indeling niet helemaal lekker uit? Houten meubelen zijn de uitkomst! Houten meubelen zijn veelal op maat te maken. Let er wel op dat je hier vaak in verhouding wel wat meer voor betaald. Maar ja, dan heb je ook wat!

Houten meubelen én een houten vloer

Als je al een houten vloer hebt liggen in huis vind je het misschien lastig om hier ook nog houten meubelen bij te combineren. Dat is begrijpelijk! Maar goed nieuws. Houten meubelen zijn heel goed te combineren met een houten vloer. Hoe? Ga voor verschillende tinten hout. Kies dus voor de houten meubelen een andere tint of een ander type hout dan voor de vloer. Zo zorg je voor voldoende contrast tussen beiden.

Ook kun je ervoor kiezen om hout en hout te onderbreken met een ander materiaal. Bijvoorbeeld houten stoelen op een houten vloer, maar met een stalen poot. Zo heb je niet direct hout op hout. Een derde manier is om een vloerkleed neer te leggen. Met een vloerkleed vermijd je ook dat je hout op hout creëert.

Houten meubelen in huis is dus altijd een goed idee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?