In de loop van het najaar worden de dagen korter, neemt de temperatuur af en verlangen we naar een knisperend haardvuur, rode wijn, borrelplanken en spelletjesavonden. De tuin wordt winterklaar gemaakt en ook is het hoog tijd om je interieur najaarsproof te maken. Hoe je dat doet, gaan wij je uitleggen.

De kleuren van de natuur in ons interieur

De natuur heeft een enorme invloed op ons interieur. In het voorjaar kan het niet licht genoeg zijn en zie je alle zware stoffen en kleuren plaats maken voor luchtige stoffen en lichte tinten. In het najaar zien we echter veel bruintinten terugkomen in de natuur. Denk aan een boswandeling met stapels bladeren en hier en daar een mooie paddenstoel. De kleuren van de herfst zijn waanzinnig mooi en zijn geweldig om in je interieur terug te laten komen.

Zo rond oktober, november zijn de bruintinten in overvloed aanwezig in de interieurwinkels dus ook bij Profijt Meubel! Dit wordt nog eens versterkt door de trendkleuren beige, offwhite, zandtinten, chocoladebruin en alles wat hiertussen zit. Een enorme trend welke de opvolger is van het vele zwart wat we de jaren hiervoor zagen. Zwart zien we voorlopig zeker nog terug in de interieurtrends, maar de naturellen maken de industriële look wat zachter.

Het najaar in je interieur

Wil je het najaar in huis halen, dan ga je dus aan de slag met diverse bruintinten. Het fijne van bruin is dat deze met heel veel kleuren goed matcht. Het kan uitstekend bij zwart/grijs, maar ook bruin met blauw of groen kan prachtig zijn. Kies wel voor de juiste balans. Heb je bijvoorbeeld een donkerblauwe muur, ga dan aan de slag met beigetinten. Zo voorkom je dat het geheel te zwaar wordt.

Afhankelijk van jouw basis ga je aan de slag. Haal de kussens van de bank, sla ze op en vervang ze door velvet, bruine / beige kussens. Kies voor een paar verschillende vormen en tinten, maar hou de kleuren wel binnen hetzelfde pallet om de rust te bewaren. Ton sur ton werkt vaak het beste met kussens. Er is echter geen goed of fout! Kan het jou niet bont genoeg? Leef je dan uit met prints, verschillende kleuren en texturen. We helpen je hier graag bij in onze winkels dus kom je er niet uit, dan staan wij voor je klaar!

Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken in een najaarsinterieur. Waxinelichtjes, dinerkaarsen, het mag allemaal. Heel mooi zijn waxinelichthouders van gerookt, zwart glas of bruin glas. Dat geeft een prachtige sfeer in de ruimte.

Schapenvachten zijn ook ultieme najaarsaccessoires in huis. Leg ze over een houten bankje, op de bank of schuin onder je salontafel. Ze zijn multi-inzetbaar, eye catchers en hebben een heerlijke winterse uitstraling. Ze zijn te koop in diverse kleuren dus je vindt er altijd wel 1 die past in jouw interieur.

Plaids! Daar kunnen we er ook niet genoeg van hebben. Overdag leg je ze in een mooie mand of hang ze over de leuning van je bank en ’s avonds kruipen we er lekker onder. Er is ontzettend veel keuze hierin dus kies iets wat je mooi vindt en qua kleur past in jouw interieur.

Als laatste willen we jullie nog meegeven dat het toevoegen van goud- en brons ook geweldig werkt in een najaarsinterieur. Heel subtiel verwerkt in woonaccessoires, verlichting of een mooi velvet kussen met luxe franjes in een kopertint. Je verrijkt je interieur ermee!

We hopen dat deze blog jou inspiratie heeft gegeven om aan de slag te gaan met jouw interieur. Mocht je er niet uitkomen, dan staan wij voor je klaar in 1 van onze winkels.

Tot ziens!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?