Overweeg jij een vloerkleed in de zithoek? Dan zit je bij deze blog helemaal goed! Het kan nog best wel eens lastig zijn om het juiste vloerkleed te zoeken en vooral te vinden die precies past in jouw interieur.

In deze blog geven we je een aantal tips die jou wellicht kunnen helpen bij de zoektocht naar hét perfecte vloerkleed.

Stap 1: de vorm van het vloerkleed

Allereerst is het goed om de vorm van het vloerkleed te bepalen. Wil je een vierkant vloerkleed, een rechthoekige of liever een ronde? Bij het bepalen van de vorm van het vloerkleed kijk je vaak naar de ruimte waar het kleed komt te liggen. Heb je een langwerpige ruimte? Dan past een langwerpige vorm hier goed in thuis omdat je het lijnenspel dan doortrekt. Is jouw ruimte vierkant? Dan past een vierkant vloerkleed hier mooi bij. Wil jij graag een wat ‘vrouwelijker’ effect creëren? Dan is een rond vloerkleed wellicht de perfecte keuze voor jou. Pak jij het liever speels aan? Dan kun je er zelfs voor kiezen om verschillende kleuren te combineren. Bijvoorbeeld een rechthoekig kleed gecombineerd met een ronde, die je iets over elkaar heen legt.

Stap 2: het formaat en de afmetingen

Het spreekt voor zich dat een grote ruimte vaak vraagt om een groot vloerkleed en een kleinere ruimte om een wat subtieler vloerkleed. Maar hoe kies je nu de juiste maat en hoe weet je of dat goed past in jouw ruimte? Meet voordat je jouw vloerkleed koopt eerst goed of de gewenste afmeting past in de desbetreffende ruimte. Dit kun je doen door het kleed als het ware uit te leggen met een plaid of bijvoorbeeld karton of papier.

Stap 3: hoogpolig of laagpolig?

Wat is jouw favoriet? Hoogpolig? Of juist laagpolig? Een hoogpolig vloerkleed zorgt er in een handomdraai voor dat jouw ruimte meer warmte en sfeer krijgt. Een hoogpolig vloerkleed zie je veelal terug in een loungegedeelte of loungeruimte omdat het heerlijk aanvoelt. Maar een hoogpolig vloerkleed is niet altijd even praktisch, Een laagpolig tapijt is vaak eenvoudiger in onderhoud en meubilair is makkelijker te schuiven op een laagpolig vloerkleed dan op een hoogpolige. Heb jij huisdieren of heb je kinderen? Ook dan is een laagpolig vloerkleed vaak een goede keuze.

Stap 4: een print, effen of kleur?

Hoe ziet jouw perfecte vloerkleed eruit? Met een gaaf, grafisch design? Een prachtig kleurenpallet? Of ga je liever voor een rustig effen vloerkleed? Ook bij deze keuze is het goed om te kijken naar de rest van de ruimte. Heb je al een drukke wandbekleding of ‘aanwezig’ meubilair? Ga dan voor een effen vloerkleed of een grafisch design in bijvoorbeeld zwart-wit. Wil jij echt een statement maken met je vloerkleed? Ga dan voor een goed gekleurd kleed of een wat drukker design. Wel kleur maar niet té? Er zijn tegenwoordig ook heel veel vloerkleden te verkrijgen die een wat ‘verwassen’ uitstraling hebben. Zo heb je toch een gekleurd vloerkleed, maar niet te bont.

We hopen dat we je met deze stappen een stap in de goede richting kunnen geven zodat het voor jou makkelijker wordt om een waanzinnig vloerkleed uit te zoeken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?