De hal is bij velen op het toilet na een van de kleinste ruimtes in huis. Toch kunnen we juist in die ruimte er een aardig rommeltje van maken. Jassen, schoenen, tassen. Alles waar we bij binnenkomst van de woning zo snel mogelijk van af willen blijft meestal slingeren in de hal. Vooral wanneer er nog een handjevol kinderen rondloopt.

Om niet keer op keer tegen dezelfde rommel aan te lopen geven we je vandaag een paar handige tips voor een opgeruimde hal.

Sorteer.... zomer of wintergoed

Niets is zo frustrerend als allerlei spullen die door elkaar heen liggen, schoenen, handschoenen, shawls of mutsen. Je kunt al een aardig eindje de goede richting op komen met het opruimen en opgeruimd houden van de gang als je de spullen die niet bij het huidige seizoen horen gewoon weg zet. Je hebt helemaal niets aan die handschoenen of muts in de zomer en in de winter liggen al die open schoenen en slippers ook alleen maar in de weg. Zorg er dus voor dat je de spullen die je niet nodig hebt ook echt weghaalt en bijvoorbeeld in een doos op zolder zet zodat je hier geen last van hebt.

Een kapstok of een kast

Of misschien wel allebei. Een kapstok kan sowieso niet ontbreken in je hal. Je swiept er gemakkelijk je jas op en zeker als deze nat is geworden door weer een flinke Hollandse hoosbui is het fijn dat je jouw jas aan een kapstok kunt laten drogen. Je jas ophangen in een kast is ook een optie maar laat je natte jas dan wel even drogen. Kapstokken zijn er in diverse soorten en maten. Heb je niet zoveel ruimte dan is een kapstok aan de muur de meest logische optie. Je kunt vaak ook van die kapstokken met meerdere verdiepingen krijgen zodat je bovenop nog wat mandjes kunt plaatsen waarin je bijvoorbeeld je handschoenen en andere items kunt opbergen.

Post en sleutels

Altijd handig om een vaste plek te hebben voor je sleutels want je komt er vaak pas achter dat je je sleutels kwijt bent als je haast hebt om weg te gaan. Om voorgoed een einde te maken aan rondslingerende of zoekgeraakte sleutels kan je een sleutelkastje aan de muur bevestigen. Sommige sleutelbakjes hebben ook nog een vakje voor de post zodat deze niet ook door de hele gang waait als je de deur opent.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Altijd fijn, nog even een laatste check voordat je de deur uit gaat. Ben je je krulspelden niet vergeten uit te doen of zit je lippenstift nog op zijn plek. Naast dat een spiegel heel fijn is voor het laatste oogcontact met jezelf voordat je vertrekt geeft een spiegel ook een ruimtelijk effect. Je hal lijkt een stuk groter en een beetje groot exemplaar doet ook nog eens heel chique aan.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?