Of buiten nu een zacht lentebriesje of een fikse herfstwind waait, een frisse wind door je interieur is altijd goed. Figuurlijk dan in ieder geval, want tijdens een flinke storm kun je deuren en ramen beter gesloten houden. Hoe je zonder klapperende ramen voor een fris interieur zorgt?

Wij inspireren je graag met 3x inspiratie voor een frisse woonkamer.

1. Lichte kleuren voor een frisse look

Veel daglicht is goed voor je humeur en goed voor je interieur. Zorg voor veel (natuurlijk) licht in de woonkamer en je kamer toont lekker fris. Van al dat extra zonlicht in de woonkamer word je direct een stuk vrolijker! Ook qua kleuren in je interieur kun je kiezen voor veel licht. Kies voor lichte kleuren op de muur en lichtgekleurde meubels. Dat staat altijd goed. Voeg daar hier en daar wat vrolijk gekleurde accenten en accessoires aan toe en je woonkamer is het hele jaar fris en fruitig.

2. Houd het luchtig

Lage meubels in de woonkamer zorgen voor een luchtig sfeer. Kies bewust voor lage kasten om die open uitstraling te behouden. Een goed dressoir biedt voldoende opbergruimte, zodat je de woonkamer altijd netjes kunt houden. Ook dát draagt bij aan een frisse woonkamer. Daarnaast zorgen lage meubels voor overzicht in huis en daarmee creëer je een ontspannen setting. Je woonkamer wordt daarmee de ideale plek om na een lange dag echt tot rust te komen.

3. Back to nature

Haal de natuur in huis met natuurlijke materialen in je woonkamer: Houten meubels, een rieten poef of vloerkleed en lekker veel groen. Ook op de prints in je woonkamer kun je de natuur laten terugkomen. Bloemen, planten hout en andere natuurlijke materialen halen het buitengevoel naar binnen en daarmee creëer je een frisse sfeer in je woonkamer.

Ook als het buiten geen goed weer is geniet jij voortaan binnen van je frisse, natuurlijke, interieur!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?