Een fijne fauteuil is de finishing touch van je zithoek. Het maakt de kamer net even af en naast dat het je interieur complementeert creëer je ook nog eens een heerlijke zitplek. Maar hoe kies je nou de perfecte fauteuil uit? Wij geven je een paar tips.

Zorg dat je comfortabel kunt zitten

Dat is wel het belangrijkste punt wanneer je op zoek gaat naar jouw ideale fauteuil, dat hij lekker zit. Ga dus uitgebreid testen in de winkel! Het comfort wordt mede bepaald door jouw lengte en jouw postuur. Voor lange mensen is een fauteuil met een diepe zit vaak wat comfortabeler en voor kortere mensen juist weer een minder diepe zit. Wat hier vooral belangrijk is, is dat je met je voeten plat op de grond kunt staan als je in de fauteuil gaat zitten. Anders loop je het risico dat je doorbloeding wordt afgekneld en dat is verre van comfortabel.

Bepaal waarvoor je de fauteuil wilt gebruiken

Ook dit is best iets om even bij stil te staan. Er is namelijk een verschil in zithouding wanneer je een krant wil lezen in de fauteuil of er voornamelijk lekker in wilt hangen om te kijken naar je favoriete film. Ben je meer een lezer dan is het belangrijk dat de fauteuil een goede ondersteuning bied. Kies in dit geval niet voor een te zachte zitting. Dit kan je natuurlijk wel doen als hij voornamelijk als hangstoel mag dienen.

Welk design past in jouw interieur

Naast de functie en het comfort wil het oog natuurlijk ook wat. Gelukkig is er voor alle interieurstijlen een enorme keuze in fauteuils. Vaak zie je dat bij een bankstel ook een bijpassende fauteuil leverbaar is. Maar het kan ook juist heel leuk zijn om een hele andere stijl te kiezen, niet uit dezelfde serie als jouw bankstel maar eentje die in het oog springt en de eyecatcher mag zijn in jouw interieur. En net als jouw bank kun je een fauteuil ook nog extra aankleden met leuke kussens.

Kiezen voor extra comfort

De ene fauteuil is de andere niet. Sommige bieden extra functies die het leven voor jou nog een stukje comfortabeler maken. Kom je bijvoorbeeld moeilijk uit een stoel dan zijn er fauteuils verkrijgbaar met een speciale opstap functie. Deze helpt jou om gemakkelijker uit de stoel te komen.

Wil jij na een lange werkdag een fijne massage? Ook daar zijn speciale exemplaren voor verkrijgbaar. Heb je kinderen en/of huisdieren rondlopen dan is het ook belangrijk dat je even let op de bekleding die je kiest. Fijn als je vlekken of haren er gemakkelijk af kunt halen zodat je fauteuil nog lang mooi blijft.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?