Wat zijn de nieuwste woontrends van 2023? We zien veel organische vormen, natuurlijke kleuren en duurzame materialen. Met deze trends creëer je gegarandeerd een schitterend interieur!  

De Japandi woonstijl

De Scandinavische woonstijl is al jaren populair en lijkt nog wel even te blijven, maar heb je ook al eens gehoord van de ‘Japandi’ woonstijl? Hier komen het Scandinavische en Japanse interieur samen. Dit lijkt mijlenver uit elkaar te liggen, maar ze combineren verrassend goed met elkaar. Beide stijlen creëren eenvoud en rust, wat we allemaal wel kunnen gebruiken in het drukke dagelijks leven.  

Naast de overeenkomsten zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee stijlen die het Japandi interieur juist zo uniek maken. Enerzijds staat de Japanse Wabi-sabi centraal met zijn imperfectie en natuurlijkheid, wat gecombineerd wordt met het Noorse hygge: warmte en gezelligheid. Samen creëren ze een gevoel van ‘warm minimalisme’ in het interieur.  

En dat betekent? Een eenvoudig kleurenpalet met beige, bruin, zwart en wit met kleurrijke accenten in lichtroze, groene en blauwe tinten. Verder vind je veel materialen met een zachte structuur. Denk aan een wollen plaid, zachte kussentjes, en meubels uitgevoerd in bouclé stof. Ook natuurlijke materialen zoals hout en rotan komen veel voor in het Japandi interieur.  

Hoe haal je de Japandi woonstijl in huis? Combineer strak met organisch. Denk hierbij aan een minimalistische eettafel in lichthout, gedecoreerd met een imperfecte vaas van keramiek. Organische vormen laat je terugkomen in accessoires en meubelstukken, bijvoorbeeld met de Pedley bank van Profijt Meubel. Je gebruikt natuurlijke kleuren zoals beige met hier en daar een zwart of donkerbruin accent.  

Tips: Rotan hanglamp, zachte vloerkleden, woonaccessoires met organische vormen  

Groen, groener, groenst

Het is dé kleur van het seizoen: Groen. Deze kleur staat symbolisch voor duurzaam en is niet meer weg te denken uit het interieur. Het brengt positieve energie en werkt rustgevend. Wie wil dat nu niet?  

Je kunt groen op verschillende manieren gebruiken in het interieur. Planten zijn natuurlijk een goede optie. Hiermee haal je echt de natuur in huis en laat je de kleur mooi terugkomen. Bovendien zuiveren planten de lucht in je woning. Maar groen is ook prachtig op de muren, als bekleding op eetkamerstoelen, of als leuke woonaccessoires.  

Wil je een unieke look in huis? Wat dacht je van een groene bank, super stijlvol! Het is een echte eyecatcher, maar wel een die je goed kan combineren met de rest van je interieur.  

Tips: Hoekbank Coventry, hoekbank Alburg, barkruk Leyton, sierkussens 

In de wolken

Waan je in de wolken met deze prachtige woontrend: Een interieur met neutrale en lichte kleuren, waarin er warmte gecreëerd wordt door zachte en aaibare materialen. Organische vormen maken deze woonstijl helemaal af. 

De bouclé stof komt goed tot zijn recht in deze stijl. Het kenmerk van deze stof is dat hij erg zacht en warm is. Gebruik bouclé voor je fauteuil of eetstoel voor een heerlijk zitcomfort en warme uitstraling.  

Ronde vormen in je interieur geven een speels en zacht effect aan de ruimte. Een rond bijzettafeltje, een spiegel, of een ovale eettafel zijn makkelijke manieren om organische vormen terug te laten komen. Of ga eens voor een groot rond vloerkleed in een aaibare stof.  

Tips: bijzettafelset Davinde, fauteuil Vinco, hoekbank Pedley 

Duurzame materialen

Een milieuvriendelijk interieur is voor veel mensen steeds belangrijker. Maar dat het makkelijk is om voor duurzaam te kiezen, is wat velen niet weten. Kies je voor houten meubels, dan ben je al op de goede weg. Hout gaat namelijk erg lang mee en past in ieder interieur, waardoor je je meubels niet vaak hoeft te vervangen. Mangohout is een erg duurzame houtsoort, omdat het een bijproduct is van de mangoboom.

Andere materialen die je goed kunt gebruiken in een duurzaam interieur zijn bamboe en rotan.

Welke trend maakt jou enthousiast? Bij Profijt Meubel kun je kiezen uit een uitgebreide collectie moderne meubels en woonaccessoires om je interieur een trendy boost te geven. Bekijk ook onze woonmaand deals op onze webshop: Sale bij Profijt Meubel! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?