Binnen de interieurbranche zie je steeds nieuwe trends opkomen. Sommige trends blijven we jarenlang zien en andere zijn wat korter aanwezig. In deze blog nemen we je graag mee in de trends die we nu zien en die eraan gaan komen.

Doorlopende trends

Als er 1 trend is die we al enkele jaren zien en nog steeds volop aanwezig is, zijn het stalen deuren. Het begon met de zwarte stalen deuren en ook al is dat in vele interieurs nog steeds de basis, je ziet nu ook stalen deuren in andere kleuren voorbij komen. Denk aan wit, maar ook brons of andere bruintinten die aansluiten bij de Japandi woonstijl.

Eenvoud en rust

De afgelopen twee jaar zijn we met elkaar gaan verlangzamen. We waren meer thuis dan voorheen en dit zorgt ervoor dat de hectiek wat naar de achtergrond is geslopen. Die rust zien we ook terug in de trends binnen de interieurbranche. Rustige kleuren zoals de naturellen, veel bruintinten gecombineerd met crème. Japandi is de naam die hoort bij deze trend en deze kleuren worden aangevuld met mooie materialen. Je ziet veel warme, aaibare stoffen en de warmte van donker hout.

Ook zie je binnen deze trend dat de scherpe hoeken ronder worden. Het hele strakke verdwijnt en maakt plaats voor ronde en organische vormen. Dit kan je binnen je eigen interieur eenvoudig terug laten komen in schilderijen of posters aan de muur, of bijvoorbeeld een printje op een kussen of plaid.

Niet perfect is ook ok

Aansluitend op de Japandi trend is ook het niet perfecte een trend die we veel gaan terugzien. Vazen die niet perfect rond zijn, vloerkleden en stoffen met een vintage look, keramieken woonaccessoires die scheef of asymmetrisch zijn, het mag allemaal!

Mangohout

We moeten goed voor onszelf zorgen, maar ook voor de aarde. Duurzaamheid is iets wat helemaal on trend is. Mangohout past hier perfect bij aangezien mangohout een bijproduct is vanuit de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeit is en bijna geen fruit meer geeft, is deze perfect om als houtsoort te gebruiken. Je vindt bij ons vele meubels welke gemaakt zijn van mangohout dus ga jij voor duurzaam, dan is dit een hele goede optie voor je.

Kleuren van het jaar

Bij de kleuren van het jaar laten we ons graag inspireren door de verfmerken. Zo zien we dat Flexa de kleur Bright Skies als kleur van het jaar heeft. “De Flexa Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™, is een lichte, luchtige en revitaliserende tint die je woonruimte direct een frisse look geeft. Vul deze aan met natuurlijke accessoires en groen voor de ultieme oase.” (Bron Flexa)

Olive Sprig is de kleur van het jaar van Histor. “Olive Sprig is een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid.” (Bron Histor)

Kortom, wat je smaak en interieurstijl ook is, met deze trends kan je er eenvoudig een eigen twist aangeven, en zo ben je helemaal on trend. En kom je er niet uit, laat ons je dan helpen in 1 van onze winkels.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?