In het najaar gaan we meer naar binnen, het mooie weer is voorbij en dan begint het te kriebelen om weer binnen aan de slag te gaan. Daarom is het goed om te weten welke trends er spelen zodat jij eventuele aankopen daarop kan afstemmen. Welke trends zien we verschijnen in het najaar van 2021? In deze blog vertellen we je er graag alles over!

Najaarstrend 1 – de wereldse invloeden

Eén van de trends die al langer speelt, maar die we ook dit najaar terugzien, zijn de wereldse invloeden in je interieur. Een hele eenvoudige manier is door souvenirs van je reizen in je interieur terug te laten brengen. Zet ze bijvoorbeeld in een mooi vitrinekastje of decoreer ze samen met enkele mooie woonaccessoires.

Nu is het reizen het laatste jaar wat lastiger, maar gelukkig kan je ook online of hier in winkels hele mooie producten kopen. Denk aan vloerkleden uit Marokko, handgemaakte manden uit Afrika, houtsnijwerk uit Bali etc. Door dit soort items toe te voegen aan je interieur creëer je sfeer en gezelligheid. Ieder item is namelijk uniek en over het algemeen handgemaakt. Dit maakt dat ze niet perfect zijn en juist de imperfectie geeft sfeer en eigenheid.

Najaarstrend 2 – organische en ronde vormen

Deze trend zien we enorm opkomen! Door de tijd waarin we leven is er meer behoefte ontstaan aan zachte, ronde vormen. Het hoeft allemaal niet zo hard en hoekig meer en dus zie je in de meubels en woonaccessoires een grote opkomst aan ronde en organische vormen. Bankstellen met ronde vormen, eetkamertafels met afgeronde hoeken, ronde fauteuils en een grote verscheidenheid aan ronde vazen en andere woonaccessoires.

Het is heel eenvoudig om deze trend te combineren binnen je eigen woonstijl. Een ronde fauteuil past heel goed bij een bank met strakke lijnen. Of leg een groot rond vloerkleed onder je bank. Tip: leg deze a-symetrisch onder je bank, dus niet in het midden, maar een stukje naar rechts of links. Dit creëert spanning in je interieur en geeft een mooi effect!

Wat je ook veel ziet, zijn spiegels in organische vormen. Net als bij de wereldse accessoires, hoeven ook deze niet perfect te zijn. Juist de speelse, net geen ronde vormen, maken ze prachtig.

Najaarstrend 3 – zachte stoffen

Ook de zachte stoffen zijn niet meer weg te denken uit de trends binnen de interieurbranche. We hebben met elkaar meer behoefte dan ooit aan zachte, aaibare stoffen en die zie je dan ook veelvuldig terug. Bouclé, teddy, maar ook velvet is nog altijd een grote liefhebber bij vele consumenten.

Een fauteuil in een teddy stof, uitgevoerd in een lichte tint is helemaal on trend. Durf jij voor off white te gaan? Door de stof op een juiste manier te behandelen met een beschermende spray maak je ‘m weerbaar voor het gezinsleven. On trend en praktisch wordt deze op die manier.

Najaarstrend 4 – nudes en zandkleuren

Heel veel zand- en nudetinten zien we terugkomen. Ook dit komt voort uit de zachtheid waar we behoefte aan hebben. In combinatie met de organische vormen en de zachte stoffen is dit een trend die we voorlopig nog wel blijven zien. Er is een breed spectrum aan lichte tinten die in deze trend passen en ook kan je deze breed doorvoeren in je interieur.

Begin bijvoorbeeld op de muren en bevalt het? Dan kan je altijd besluiten deze kleuren door te voeren in bijvoorbeeld je eetkamerstoelen, een poef of in een aantal woonaccessoires.

Zou je hierin graag geadviseerd willen worden? De stylistes in onze winkels helpen je graag hiermee!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?