Rauw en onafgewerkt. Een woonstijl met karakter. Materialen in huis halen die we eigenlijk alleen buiten of in een oude fabriek zouden gebruiken. Hier mag geleefd worden en mag je zien dat er geleefd is.

Wij hebben het hier natuurlijk over de industriële woonstijl.

Industriële materialen

Een industrieel interieur is uitgesproken en herkenbaar. De inspiratie uit dit interieur wordt gehaald uit oude fabrieken en sobere lofts. Materialen als metaal, glas, beton en ruwe bakstenen muren bepalen de kenmerkende sfeer. Bij voorkeur zijn de materialen onbewerkt. Kleine beschadigingen en oneffenheden geven charme aan het interieur. Hierdoor wordt het rauwe randje omarmd. De basis van een industrieel interieur is dan ook stoer en to the point.

Meubels: ga voor groot!

Om de ‘koude’ materialen een warme tegenhanger te geven, wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Hierbij is onbewerkt hout een favoriet, omdat het net wat robuuster oogt dan gladde bewerkte oppervlakten. Denk hierbij aan een stoere houten salontafel, TV-meubel of een grote ruwe houten eettafel. Door de materialen te combineren maak je van een sobere basis toch een gezellig en fijn thuis. Vaak is een industrieel interieur niet de plek om veel kleine meubels en accessoires te gebruiken. Ga juist voor groot! Grote stoere meubels zonder al teveel poespas voelen zich helemaal thuis in deze woonstijl. Een heerlijke hoekbank op metalen poten of een comfortabele draaifauteuil. Met zachte materialen als imitatiebont en grove gebreide plaids zorg je voor een wat zachter geheel.

De finishing touch

Stoer en robuust is het industrieel interieur, maar dat betekent gelukkig niet dat je helemaal geen fijne woonaccessoires toe kunt voegen. Had je al eens gedacht aan stoere metalen fabriekslampen? Of een ruig wandrek van metaal voor in de keuken? Voor een mooi contrast voeg je een lekker groot vintage vloerkleed toe en extra zachte sierkussens op de bank. Ga op je gevoel af en creëer je eigen ideale interieur.

Kom je shoppen?

Heb je inspiratie nodig? Of weet je al precies wat je wilt hebben? Kom langs bij een van onze winkels! Wij hebben ontzettend veel keuze uit industriële meubels en woonaccessoires. Zit, voel en bekijk onze meubels en laat je uitgebreid adviseren door een van onze medewerkers! Wij zijn benieuwd naar jouw wensen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?