Wil je je huis enigszins opgeruimd houden, dan kun je eigenlijk niet zonder voldoende kastruimte. Kasten zijn er in alle soorten en maten. Denk maar aan de verschillende woonstijlen, maar ook voor verschillende doelen.  Afhankelijk van de ruimte waarin de kast komt te staan en wat wil je erin opbergen zijn er verschillende kasten te vinden.

Wat wil jij opbergen en wat is dus jouw ideale kast?

#1 Voor het opbergen van kleding en schoenen

Niet te missen;  voor het opbergen van kleding en schoenen is een kledingkast (of opbergkast) de ideale kast. Opbergkasten hebben genoeg ruimte om je kleding in op te bergen. Naast dat ze veel ruimte hebben zien ze er ook nog eens mooi uit!

Ook hebben we open kasten zoals de Grandby daardoor geeft dit een speels effect. Ook kun je makkelijk meerdere exemplaren naast elkaar zetten om een grote kast te creëren. Super handig natuurlijk wanneer je een inloopkast hebt of op zoek bent naar een (grote) kast die precies aansluit op jouw garderobe.

Voor de kinderkamer is een kleinere “losse” kast natuurlijk weer praktischer, zoveel kleding hebben die kleintjes nu ook weer niet. In de babykamer volstaat vaak de commode of een dressoir zelfs om alle babykleertjes in neer te leggen.

Wanneer je voldoende ruimte hebt thuis is een kledingkast in de hal ook een hele fijne extra opbergruimte om (regen)jassen en schoenen in op te bergen die je niet dagelijks gebruikt. Het ziet er meteen ook een stuk opgeruimder uit dan een overvolle kapstok.

#2 Boeken

Misschien heb je niet meer zoveel boeken in huis als vroeger, maar toch mag deze eigenlijk niet ontbreken in je huis;  een boekenkast. De ideale boekenkast sluit naadloos aan bij je interieur (bijvoorbeeld door hem in dezelfde kleur te kiezen als de muur) en rijkt tot het plafond.  Alle ruimte boven een boekenkast is anders toch “verloren”. En mocht je de kast niet helemaal kunnen vullen met boeken, wissel en stapeltje boeken af met leuke woonaccessoires zoals een vaas, fotolijstje of een beeldje.  Dat maakt een boekenkast eigenlijk alleen maar leuker en persoonlijker.

#3 Om te showen

If you have it, flaunt it.  Het is natuurlijk jammer om je mooiste servies (of bijvoorbeeld je favoriete vazen) in een gesloten kast te bewaren en er alleen bij een bijzondere gelegenheid uit te halen. Mooie spullen verdienen juist een opvallende plek in je interieur en daarvoor is een vitrinekast natuurlijk dé ideale kast. Zo krijgen ze een prominent (en eventueel gestileerd) plekje in je interieur, maar staan ze wel stofvrij. En denk eens goed na over de kleur van de kast, vaak komen spullen mooier uit op een donkere achtergrond dus waarom geen zwarte of donkergrijze kast?

#4 En dan nog al die andere kleine spullen die je echt nodig hebt

Dit is waarschijnlijk het moeilijkst; waar laat je de opladers, de spelletjes en al die andere spullen die je misschien niet dagelijks nodig hebt maar die je toch enigszins bij de hand wilt houden. Ideale kasten voor dit soort spullen is bijvoorbeeld een ladekast of een dressoir. Kasten die niet al te groot zijn, maar wel gesloten zodat de inhoud uit het zicht is.