Thuis is de plek waar je je op je gemak wil voelen en waar je tot rust komt. Dat lukt het beste in een rustig interieur. Door te kiezen voor een goede basis, aangevuld met een aantal opvallende accenten, creëer je eenheid en overzicht. Dat zorgt precies voor die ontspannen sfeer waar je naar op zoek bent. Sta je op het punt te verhuizen of is je interieur toe aan vernieuwing?

In deze blog laten we je de beste basics voor je interieur zien.

Terug naar de basis

De beste basics voor je interieur kenmerken zich door eenvoudig, onopvallend en tijdloos design. Daarbij kun je het beste kiezen voor meubels met strakke lijnen, neutrale kleuren en lichte materialen. Dat zorgt direct voor een frisse indruk!

Bankstel

Een bankstel is één van de grootste meubels in je interieur en daardoor een belangrijke basic. Om het bankstel ook écht basic te houden, kun je gaan voor een lichtgrijze of beige bank. Dat is stijlvol en tijdloos, zodat je er jaren plezier van kunt hebben. Je bank moet natuurlijk wel lekker zitten en voldoende zitplek bieden. En wil je toch wat kleur toevoegen? Voeg dan kussens toe in mooie accentkleuren. Dat staat leuk en zit extra lekker. 

Eettafel

Nog zo’n wat groter meubelstuk is de eettafel. Het is de plek waar je samen van het eten geniet, waar je ’s ochtends een kop koffie drinkt en waar je avonden lang spelletjes kunt spelen. De eettafel mag daarom best een prominente plek in je interieur innemen. Maar door daarbij wel te kiezen voor natuurlijke materialen zorg je voor een rustige, sfeervolle uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar een tafel met een robuust eiken tafelblad. Zo’n tafel gaat jarenlang mee en past in veel interieurs. Voeg daar een paar duurzame leren eetkamerstoelen aan toe en de basis van je eetkamer is klaar.

Opbergers

Hoe meer spullen een vaste plek in huis hebben, hoe meer overzicht je creëert. Een goede kast kan dus wonderen doen voor je interieur! Achter de deurtjes van je kast verstop je alles wat je regelmatig nodig hebt, maar wat niet in het zicht hoeft te liggen. Een kast van duurzame materialen, zoals hout of metaal, in een neutrale kleur gaat lang mee en doet het goed in ieder interieur. Op lage opbergers of open plankjes toon je jouw mooiste spulletjes. Een goede plek om wat kleur toe te voegen aan je basic interieur!

Stijlen met basics

Ook bij kleinere meubels en accessoires kun je kiezen voor basics: Onopvallend design, rustige kleuren en duurzame materialen. Denk aan een salontafel, een vloerkleed en bijvoorbeeld lampen. Als de basis goed is kun je daar eindeloos van genieten. Door hier en daar kleurrijkere items of bijzondere accessoires toe te voegen maak je jouw interieur helemaal eigen en wordt het echt de ultieme plek om tot rust te komen. 

Ben je op zoek naar nog meer creatieve ideeën voor je interieur? Kijk dan zeker ook verder op onze website!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?