Een tijdloze stijl die veel mensen hebben omarmd; de botanische woontrend is populairder dan ooit. Bijna iedereen weet dat planten een groot onderdeel zijn van deze woonstijl.

Maar wat houdt het nou precies in, en hoe voer je het thuis door? Wij duiken in de botanische woontrend!

Een botanisch interieur is een blijvertje

Trends komen en gaan. Sommige zijn van korte duur, andere blijven wat langer hangen. Maar er zijn ook woonstijlen die we massaal omarmen en die tijdloos blijken te zijn. De botanische woontrend is er zo een. Natuurlijke materialen en planten zijn van alle tijden. Het voelt fijn om natuurlijke materialen in huis te hebben. Planten in huis zijn gezellig én gezond.

Zonder groene vingers

Hou je van de botanische trend, maar heb je geen groene vingers? Geen probleem. Je kunt deze stijl ook op andere manieren in huis brengen. Denk bijvoorbeeld aan kleur en materiaal. Of wat denk je van ruwe natuurlijke materialen horen bij de botanische stijl.

Hout, beton en natuursteen passen perfect bij deze trend. Deze materialen leggen in combinatie met verschillende kleuren groen de basis voor een botanisch interieur. Je kunt in plaats van echte planten natuurlijk ook kunstplanten en -bloemen toevoegen. Ze geven wel het gevoel van een urban jungle, maar je hoeft ze niet te onderhouden.

Groen, groener, groenst

Naast heel veel planten (kunst of echt) kun je ook op andere manieren groen toevoegen. Meubels en accessoires zijn ook volop te vinden in groene uitvoering. Een stoere mosgroene fauteuil bijvoorbeeld of een mooi groen sierkussen. Door op meerdere manieren groen toe te voegen aan een stoere basis creëer je een fris en sfeervol interieur.

Wooninspiratie opdoen

Wil je meer zien en weten over de botanische woonstijl? Klik door onze uitgebreide webshop of struin door één van onze woonwinkels.

We inspireren en adviseren je graag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?