Wil jij meer kleur in de woonkamer? Om de woonkamer een andere look te geven, meer sfeer te creëren of om jouw woonkamer persoonlijker te maken? Kleur is een belangrijk onderdeel voor het interieur.

In deze blog geven wij je inspiratie hoe je kleur toepast in de woonkamer. Net wat voor jou? Lees snel verder!

Wit in de woonkamer

Wit is een prachtige basis voor de woonkamer. Rustig, fris en tijdloos. Met wit als basis in je interieur kun je met je meubels en accessoires alle kanten op. Zorg voor een goede aankleding zodat het wit niet te steriel wordt en jouw woonkamer nog wel genoeg warmte en sfeer geeft. Vind je wit toch te wit? Hieronder vertellen we je meer over verschillende kleuren.

Aardetinten in de woonkamer

Aardetinten of nude-tinten doen het altijd goed. De kleur alleen al geeft een warme uitstraling. Het gebruik van aardetinten zien we vaak in een landelijk of industrieel interieur. Maar juist in een modern interieur kunnen aardetinten ook net dat extra beetje sfeer toepassen. Bij aardetinten denken we al snel aan beige, zand, taupe en bruin. Maar wist je dat terracotta, okergeel en mosgroen ook helemaal in dit rijtje thuishoren?

Pastelkleuren in de woonkamer

Wil jij eigenlijk wel iets gewaagder dan wit of aardetinten als kleur in de woonkamer? Maar hoeft het ook weer niet al te heftig te worden? Ga voor pasteltinten. Toch wat meer kleur, maar wel nog rustig genoeg. Het leuke aan pastelkleuren gebruiken is dat je verschillende kleuren heel goed met elkaar kunt combineren. Dit komt omdat ze vaak dezelfde kleurdiepte en ondertoon hebben. Altijd goed om te weten toch? Kun je lekker losgaan!

Felle kleuren in de woonkamer

Dit is misschien wel de lastigste in het rijtje. Felle kleuren zijn gaaf en gedurfd. Heel leuk om toe te passen in de woonkamer. Maar je wilt natuurlijk ook niet het gevoel hebben dat je op de kermis komt als je de woonkamer binnenloopt. Ga daarom op onderzoek uit welke felle kleur je als basis wilt gebruiken en welke kleur of kleuren je als ondersteuning gebruikt. Als je felle kleuren écht te gek vindt dan kun je gerust een muur of een meubelstuk in jouw favoriete felle kleur schilderen. Te gewaagd voor jou? Je kunt het ook eerst proberen om het alleen in woondecoratie terug te laten komen. Bijvoorbeeld in kussens of kunst.

Kleurvlakken in de woonkamer

Wil jij echt een statement maken of een accent toevoegen in de woonkamer? Ga voor kleurvlakken. Met kleurvlakken zorg je ervoor dat je muur spannender en speelser wordt. Denk ook goed na over de vorm van het kleur-vak wat je wilt creëren. Zo zorgt rond voor een rustig en vrouwelijk effect, een driehoek voor meer pit en een vierkant of rechthoek geeft juist meer verbinding.

We hopen dat we je op deze manier genoeg inspiratie hebben gegeven zodat jij aan de slag kunt met kleur in je woonkamer. Heb je vragen of toch meer inspiratie nodig? Neem gerust contact met ons op!

Succes met het kiezen en toepassen van jouw kleur in de woonkamer.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?