3 producten

3 producten

Onderhoud leren bank

3 producten

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Leer is een van de meest duurzame materialen voor meubilair. Daarbij zijn lederen banken over het algemeen makkelijker schoon te houden dan stoffen banken. Leren bankstel onderhoud is relatief simpel, maar wel belangrijk om te zorgen dat je leren bank mooi blijft.

 1. Textile & Leather Protector 500 ml
  voorraad
  Textile & Leather Protector 500 ml
  € 11,95
  • Uit voorraad leverbaar
 2. Leather Protection set
  voorraad
  Leather Protection set
  € 17,50
  • Uit voorraad leverbaar
 3. Leatherlook Clean & Care
  voorraad
  Leatherlook Clean & Care
  € 9,95
  • Uit voorraad leverbaar
Geen verdere producten.

Onderhoud lederen bankstel: weet wat voor leer je hebt!

Om te beginnen is het goed om te weten wat voor soort leren bekleding je hebt. Kijk op het label, of zoek het product op via de website van de winkel waar je de leren bank gekocht hebt. Kun je jouw leren bank online niet vinden en weet je niet wat voor soort leer je hebt, dan kun je daar vaak vrij makkelijk achter komen.

 • Vol anilineleder: Voor de productie van vol anilineleder wordt uitsluitend gebruikt van de beste huiden. Het voelt heel zacht en soepel aan, en de natuurlijke kleurnuances en littekens zijn nog zichtbaar. Deze geven het leer een uniek karakter. 
 • Semi-anilineleder: Veel lederen meubilair is gemaakt van semi-aniline leder. Dit wordt soms ook wel omschreven als afgewerkt leer, aniline plus pigment of gepigmenteerd leer, en is dankzij de beschermende pigment laag duurzamer en beter bestand tegen vlekken dan puur aniline.
 • Microleder: Bij microleder wordt een laag van microvezel op de runderhuid geperst. Het is doorgaans zo’n 40% dikker dan normaal geverfd leder, en daardoor uitermate geschikt voor de vervaardiging van meubilair.

Nu weet je ook waarom het goed is om te weten met wat voor soort leer je te maken hebt – semi-aniline leer is beter bestand tegen intensief gebruik en regelmatige reiniging dan vol anilineleder. Microleder mag dan vervaardigd zijn van echt leer, het moet behandeld worden als een microvezelstof. Je kunt een bank van microleder dan ook het beste periodiek impregneren met een waterafstotend middel.

Onderhoud leer bankstel: een paar algemene tips

Ongeacht het soort leer dat je hebt, is het van belang om voor je leren bankstel onderhoud geen gebruik te maken van ammoniak of alkaliën. Deze kunnen je leren bank permanent beschadigen! Los vuil, stof en haren kun je met de stofzuiger verwijderen, maar zorg wel dat je een opzetstuk gebruikt dat geschikt is voor een leren bank. Gebruik bij vlekken geen allesreinigers, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met bijtende bestanddelen. Ook DIY middeltjes kun je beter niet op je lederen bank gebruiken; zelfgemaakte middeltjes met olijfolie en azijn kun je beter voor je salade bewaren. Gebruik in plaats daarvan uitsluitend reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor lederen meubilair. Als je twijfelt of geconfronteerd wordt met bijzonder hardnekkige vlekken, kun je het beste een professional inschakelen.

Producten voor leren bankstel onderhoud

Profijt Meubel biedt verschillende kwalitatief hoogwaardige producten voor zowel de reiniging als het onderhoud van je leren bank. Deze producten zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld, dus je bent altijd verzekerd van een goed resultaat. Daarbij zijn ze heel eenvoudig online te bestellen, zowel los als tegelijk met een aanschaf van je bank. Is het toch tijd voor een nieuwe bank? Neem dan eens een kijkje bij de lederen banken van Profijt Meubel!

Ja, ik wil leren bankstel onderhoud!

Alle producten voor het onderhoud van je lederen bank zijn heel snel en simpel te bestellen via de webshop van Profijt Meubel. Je profiteert bij ons altijd van een veilige betaling via iDeal, een snelle levering en een prima service. Dat is voor ons niet meer dan vanzelfsprekend! Heb je nog vragen met betrekking tot het onderhoud van je leren bankstel, dan kun je uiteraard altijd terecht bij onze winkels en je laten adviseren door ons deskundig personeel. We hebben vestigingen door heel Nederland, dus er zal ongetwijfeld ook een Profijt Meubel bij jou in de buurt zitten.