In deze blogpost willen we graag meer vertellen over het verven van een lambrisering in huis. Waarom zou je hiervoor kiezen en hoe pak je dit aan. Lees je mee?

De lambrisering

We kennen de lambrisering van lang geleden. Vroeger werd een lambrisering namelijk vaak geplaatst met schrootjes aan de muur. Deze zien we al langere tijd niet meer, maar door een lambrisering te verven maken we ‘m helemaal hip!

Het mooie aan het verven van een lambrisering is dat je er alle kanten mee op kan. Je kiest namelijk zelf welke hoogte voor jouw ruimte geschikt is. Dit kan je laten afhangen van de meubels die er staan, de kleuren die je kiest, het licht in de ruimte etc.

Ook is het een fijne manier om te spelen met kleur. Een lange wand in een bepaalde kleur kan best een grote stap zijn. Met een lambrisering voeg je kleur toe, maar is de stap minder groot.

Hoe bepaal je de hoogte van jouw lambrisering

Aan de hand van een paar voorbeelden leggen we je uit waar je rekening mee kan houden bij het bepalen van de perfecte hoogte van jouw lambrisering.

Heb je bijvoorbeeld een kast staan in de ruimte waar je een lambrisering wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat de lambrisering niet op gelijke hoogte komt van de kast, maar maak deze hoger of juist lager dan de kast. Juist door geen symmetrie toe te passen, creëer je een gezonde spanning en speelsheid in je interieur.

Over het algemeen is een hoogte van 2/3 van de muur perfect voor de meeste ruimtes. Het onderste deel geef je de kleur van jouw keuze en het bovenste deel is gelijk aan de kleur van jouw plafond. Dit is de meest ideale situatie. Het is namelijk heel mooi om de plafondkleur door te laten lopen in je muren. De meeste mensen zullen kiezen voor een “wittint”, maar durf jij het aan om bijvoorbeeld een zachte grijstint, of mooie nudekleur op je plafond te verven? Je hebt er een beetje lef voor nodig, maar het brengt ontzettend veel sfeer in je woning! Begin bijvoorbeeld om dit toe te passen in je toilet of in de gang. Zo kan je het effect ervaren en voelen en heeft het niet teveel impact in je interieur.

Wat we ook veel zien is de lambrisering op 1/3 van de muur. Dit komt nog voort uit de oude schrootjes en ook dit is een prima keuze.

Tips voor het verven van een lambrisering

Met de juiste tape en deze tips is het een eenvoudige klus:

  1. Bepaal de hoogte van de lambrisering
  2. Zet met potlood, met behulp van een waterpas, een strakke lijn op de muur
  3. Plak de afplaktape (laat je hierover adviseren bij een verfspeciaalzaak) op de potloodlijn
  4. Verven maar!
  5. Verwijder na het verven direct de afplaktape (dus als de verf nog nat is)

Het afstylen van je lambrisering

Yes! Want het verven van een lambrisering is al leuk, maar je maakt het echt af door het op de juiste manier te stylen. Ook hier geldt weer, geen symmetrie. Hang dus die poster of een mooi wandkleed voor bijvoorbeeld 1/3 aan de bovenkant van je lambrisering en 2/3 aan de onderkant.

Heb je meerdere soorten wanddecoratie, hang ook deze a-symmetrisch op je muur. Een aantal items hang je over de lambrisering heen en een aantal erboven of eronder. Je zult zien dat dit een heel speels effect geeft!

We hopen dat deze blog je geïnspireerd heeft om zelf aan de slag te gaan. Veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?