vulmaterialen

vulmaterialen

Bij zitmeubelen behoort de romp tot de belangrijkste onderdelen. Voor een degelijke ondersteuning wordt doorgaans massief hout gebruikt. Waar de werking van hout hinderlijk kan zijn, gebruikt men plaatmateriaal. Dit kan niet uitdrogen, krom trekken of scheuren.  
 
In veel gevallen worden de zitmeubelen voorzien van (stalen) nosagvering met kussens van polyetherschuim. Afhankelijk van het meubel en het gewenste comfort gebruikt men een mengsel van hard en zacht schuim. Soms bestaat het binnenwerk van het zitgedeelte uit een combinatie van interieurvering en polyetherschuim met een afdeklaag. Polyetherschuim is in het begin een tamelijk stug materiaal, maar in het gebruik wordt het materiaal doorgaans wat soepeler. In het eerste half jaar verliest polyetherschuim gemiddeld 15% van zijn hardheid. Hierdoor kan de stoffering gaan plooien. Niets om je zorgen over te maken, het is een natuurlijk gevolg van het gebruik. 
  
Polyethervlokken worden verwerkt in losse zit- en/of rugkussens. Vaak mengt men de vlokken met donsveertjes, met het doel een nonchalante stoffering te verkrijgen. Als je de kussens regelmatig even opschudt heb je meer plezier van het zitcomfort. Het spreekt voor zich dat zitplaatsen die vaker gebruikt worden ten opzichte van minder vaak gebruikte zitplaatsen, zachter/soepeler aanvoelen.

Zitcomfort
Samen met onze leveranciers werken wij continu aan de kwaliteit van ons zitcomfort. Steeds meer van onze zitmeubelen kunnen worden voorzien van een zitkussen met HR-koudschuim. Dit schuim is zeer veerkrachtig en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een langere levensduur. Bovendien zorgt het voor een uitstekende ventilatie en vochtregulatie. Mocht het zitmeubel onverhoopt toch niet lekker zitten, dan kun je altijd gratis gebruik maken van onze Omruilgarantie. Kom ook eens proefzitten bij Profijt Meubel op één van de vele zitmeubelen voorzien van HR-koudschuim.

Heb je een vraag over een van onze producten?
Klik hier voor de meest gestelde productvragen en de antwoorden. 

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.
Geen verdere producten.